HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Van törvényes lehetőség a hungaristák ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Szeptember 12    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Az SZDSZ - Új Generáció hétfőn törvényességi kérelemmel fordul a Legfőbb Ügyészséghez, hogy az 1947-ben kihirdetett párizsi békeszerződésre hivatkozva járjon el a Magyar Jövő Csoport ügyében - mondta Csőzik László szabad demokrata ügyvivő a Terror Háza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetmény

A nemzetközi szerződés értelmében a magyar kormánynak kötelessége feloszlatni minden fasiszta jellegű katonai és politikai szervezetet, így ez lehetőséget ad a hungaristák elleni fellépésre - mondta Csőzik László. Az SZDSZ - Új Generáció értelmezése szerint a kormánynak akkor is kötelessége eljárni, ha a csoport nem jegyeztette be magát - tette hozzá.

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport október 15-re a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójára a Terror Háza elé tüntetést jelentett be, amit a rendőrség tudomásul vett.

Gusztos Péter, szabad demokrata ügyvivő, országgyűlési képviselő közölte: az SZDSZ - Új Generáció által szervezett október 15-i ellendemonstrációra hétfőn nyílt levélben hívják meg a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteit, a civil szervezeteket, köztük a szintén ellentüntetésre készülő Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét is. "Függetlenül attól, hogy a rendőrség ad-e engedélyt újnyilas csoportosulásoknak utcai tüntetésekre vagy sem, nekünk demokratáknak, akik elutasítjuk a náci örökséget, a hungarista múltat, nekünk kötelességünk kimenni az utcára és demonstrálni ellenük" - mondta.

Gusztos Péter kérdésre válaszolva elmondta: az SZDSZ részt vesz az MSZP által kezdeményezett négypárti egyeztetésen a gyülekezési törvény módosításáról, és álláspontját a konkrét javaslatok ismeretében fogja kialakítani. Mint mondta, a törvénymódosítások parlamenti menete miatt a gyülekezési törvényt október 15-e előtt már nem lehet megváltoztatni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt