2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbán nem fél a puccsistáktól
2004. 09. 02. 00:00

Kultúrprogram és elnökbuktatás - ezzel a tervvel készülődnek a szombati Bács-Kiskun Megyei Cigány Nap szervezői. Kolompár Orbán OCÖ-elnök nem tart a bizalmatlansági indítványtól.

Szombaton rendezik Kiskunhalason a III. Bács-Kiskun Megyei Cigány Napot, amelyre meghívták az Országos Cigány Önkormányzat tagjait, valamint a megyei cigány szervezetek elnökeit. A rendezvényen nemcsak kulturális programok zajlanak majd: a résztvevők megvitatják a kormányválság után kialakult helyzetet. Rostás László, az Országos Cigány Önkormányzat főtanácsosa tudósítónknak elmondta, az előzetes egyeztetések alapján egyértelműnek látszik, hogy a testület többsége elégedetlen Kolompár Orbánnak, az ÖCO elnökének vezetői tevékenységével. Hozzátette: azt tervezik, hogy szombaton ismét bizalmatlansági indítványt terjesztenek elő az elnök leváltására.

Megkérdeztük Kolompár Orbánt is, hogy hallott-e az Országos Cigány Önkormányzat tagjainak állítólagos véleményéről, értesült-e leváltásának újabb tervéről. Az elnök tudósítónknak elmondta, hogy nem lesz ott szombaton Kiskunhalason, ennek ellenére nem érzi veszélyeztetve pozícióját, mert az országos önkormányzatban mögötte álló frakció stabil, és nincs bizalmi válság a testületben.

Hozzátette: véleménye szerint az indítvány előterjesztésére készülőknek kellene önmagukba nézniük, hogy az elmúlt időszakban mennyit tettek környezetükben a romák helyzetének javításáért.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/phptmp/romnet.hu/) in Unknown on line 0