HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lungo Drom: Romlott a cigányság helyzete, erősödött a diszkrimináció

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Augusztus 30    Forrás: Magyar Rádió


Ez a cikk archív

A cigányság helyzete folyamatosan romlik, nehezednek az életkörülmények, szűkülnek a tanulási lehetőségek. Ezt állapította meg tanácskozásán a Lungo Drom, ezért az új összetételű kormánytól sürgős lépéseket vár.

Hirdetmény

A Lungo Drom elnöksége azt várja el az új kormánytól, hogy haladéktalanul készítse el a cigányság hazai és európai uniós integrációs programját, és ennek megfelelően cselekedjen - áll abban a közleményben, amelyet a szervezet rendkívüli országos tanácskozását követően adtak ki.

A cigányság politikai helyzete a kormányválság tükrében című tanácskozáson mind a 19 megye képviseltette magát. A Farkas Flórián elnök által aláírt közleményben megállapították, hogy a cigányság helyzete még az európai parlamenti választások óta is tovább romlott. Erősödött a munkanélküliség és a romákkal szembeni diszkrimináció. Nőtt a tanulási egyenlőtlenség, hiszen az idén közel hatezer diák ösztöndíját még nem utalták ki. A bevezetett takarékossági intézkedések közel 400 millió forinttal sújtják a cigány fiatalokat.

A Lungo Drom úgy látja a kormányválság rövidtávon is súlyos károkat okozott az ország nemzetközi megítélésének, a magyar társadalomnak és benne a magyarországi cigányságnak, éppen ezért a szervezet azt javasolja az alakuló kabinetnek, hogy felállását követően sürgősen hívja össze a meghatározó cigányszervezeteket. Véleményük szerint létre kell hozni egy konzultatív testületet, és el kell készíteni egy olyan stratégiai programot, amelynek segítségével a hazai cigányság is élvezheti az Unióhoz való csatlakozás előnyeit.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt