HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Eltemették a rendőri intézkedés közben meghalt fiút

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Augusztus 29    Forrás: RTL Híradó


Ez a cikk archív

Nem roma, hanem emberjogi kérdés Jakab Richárd halála - Jakab Richárd temetésén Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. Ma délután a kecskeméti köztemetőben békésen, a roma hagyományoknak megfelelően vettek búcsút a 19 éves fiatal férfitől.

Hirdetmény

Több, mint kétszázan, rokonok, barátok ismerősök vettek végső búcsút Jakab Richárdtól. Az eseményen megjelent a Roma Polgárjogi Alapítvány országos elnöke, Horváth Aladár, és Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének vezetője is. A szertartás során semmiféle rendbontás nem történt, a temetőben nem voltak jelen rendőrök. A több bűncselekmény miatt is körözött fiú július 25-én este halt meg, amikor egy kecskeméti áruházban egy rendőr elfogta, és a földre teperte.

Jakab Richárd az intézkedő rendőr kezei között halt meg, a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni rajta. Az intézkedő járőr az eset óta egészségügyi szabadságon van, az ügyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vizsgálja. Az első orvosszakértői vélemények szerint a fiú nem azért halt meg, mert a rendőr leteperte és megfulladt, hanem mert örökletes szívbetegségben szenvedett. Családja szerette volna, ha újra felboncolják, de erre már nem került sor. Ma roma szertartás szerint, nyitott koporsóban vitték a sírhoz a ravatalt követően Jakab Richárdot, ahol a családtagok és a barátok még órákon át, zeneszóval búcsúztak tőle, és csak este engedték le a testét a sírba.

A család több mint egy hónapos várakozás után egyezett bele abba, hogy eltemessék Jakab Richárdot. Azt az orvosszakértői véleményt, amely szerint a fiú halálát örökletes szívbetegsége okozta, nem fogadják el, és új, független szakértői vizsgálatot kérnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt