HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elkészült a végleges boncolási jegyzőkönyv Jakab Richárd haláláról

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Augusztus 18    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

A Kecskeméten, rendőri intézkedés közben elhunyt Jakab Richárd haláláról szóló végleges boncolási jegyzőkönyv megerősíti az előzetes jelentésben megállapítottakat: eszerint a roma fiú szívbetegsége és az intézkedés közben elszenvedett stressz miatt vesztette életét. A család jogi képviselője ugyanakkor a fiú körzeti orvosának szakvéleményére támaszkodva azt állítja: Richárdnak nem voltak szívpanaszai.

Hirdetmény

Elkészült a Jakab Richárd halálának okait vizsgáló végleges szakértői jelentés - tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot Dr. Balogh Sándor, alezredes, a Budapesti Rendőr Főkapitányság (BRFK) rendőrorvosa. Balogh, bár részleteket nem említett elmondta. a végleges jegyzőkönyv nagyjából ugyanazt tartalmazza, mint az előzetes jelentés. Mint ahogy arról az RSK korábban már beszámolt: az előzetes vizsgálatban nem állapított meg a szakértő összefüggést a rendőri intézkedés és a fiatalember halála között. A rendőrorvos azt is kijelentette: szerinte a Jakab család nem fordít túl sok gondot az elhunyt fiatalemberre, mert akkor már régen eltemették volna.

A család közben hetek óta a megyei főügyészség engedélyére vár. Addig ugyanis nem helyezik örök nyugalomra Richárdot, míg egy független szakértő nem vizsgálja át a holttestet, és nem tekinti át az ominózus jegyzőkönyvet. Gyury József a család jogi képviselője még nem kapta meg a boncolásról készült végleges jegyzőkönyvet. A család magánnyomozót is fogadott, akinek a vizsgálatáról Gyury közölte: van olyan tanú aki egészen közelről látta, amint az intézkedő rendőr a homokba nyomja az áldozat fejét. Ez a jogi képviselő szerint azért lehet fontos, mert a rendőrség ezt tagadja. Gyury arra is felhívta a figyelmet, hogy a mostani boncolást elvégző orvos egy évvel ezelőtt, egy másik ügyben azt állapította meg Jakab Richárdról, hogy "enyhe fokban gyenge elméjű".

Az ügyvéd úgy gondolja, hogy az eljáró rendőrnek, aki Richárd ügyét kezelte ezt tudnia kellett volna, és számíthatott volna Richárd agresszívebb reakciójára is. A jogi képviselő szerint mivel az eljáró rendőrnél nem volt sem bilincs, sem más eszköz nem lett volna szabad elkezdenie az intézkedést.

A boncolási jegyzőkönyv megerősíti, hogy a roma fiú halálát ismeretlen eredetű szívbetegség és stressz okozta. Ugyanakkor a család jogi képviselője a fiú körzeti orvosának szakvéleményére hivatkozva azt állítja: a roma fiúnak sem szívpanasza, sem egyéb szervi, belgyógyászati betegsége nem volt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt