2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kecskeméti rendőri bántalmazás: külső behatások okozták a fiú halálát?
2004. 07. 30. 00:00

Gége- és agyi sérüléseket szenvedett az a fiatalember, aki vasárnap délután rendőri intézkedés közben halt meg Kecskeméten - értesült a Roma Sajtóközpont megbízható forrásból.

A Roma Sajtóközpont úgy értesült, hogy a boncolási jegyzőkönyvben többek között az is olvasható, hogy J. Richárdnál idegen testet találtak a sérült gégéjében, agyvizenyőt, agyi ödémát, és agyi beékelődést állapítottak meg. Ezek pedig nem jöhetnek létre külső behatás nélkül. Értesüléseink szerint a vallomások között hatósági tanú is alátámasztja a bántalmazást.

A körözés alatt álló tizenkilenc éves roma fiatalembert vasárnap egy szolgálaton kívüli rendőr felismerte egy kecskeméti áruházban. J. Richárdot vagyon ellen elkövetett bűncselekmények miatt egy év javítóintézetben letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Ferenczi László, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a rendőr többszöri próbálkozás után elfogta a szökevényt, hátracsavarta a kezét és a földre nyomta.

Az RSK-nak tegnap nyilatkozó szemtanú elmondása szerint három rendőr támadt a fiúra, majd amikor elfogták, ököllel ütötték, belerugdostak, és több percen át a homokba nyomva tartották a fejét.

Az elhunyt fiatalember családja kedden hivatalosan is ügyvédet fogadott.