2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Már az önkormányzatot is kilakoltatják
2004. 07. 16. 00:00

Kilakoltatták tartozás miatt a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségét kőbányai irodájából.

A Tények stábja a helyszínen volt, mikor Náday Gyula megpróbálta leállítani a kilakoltatást, de közben már megérkeztek a munkások. Náday Gyula ekkor lett először ideges.

"Tegnap is letagadta, fejezzük be a vitát, nem vagyok hajlandó Önnel vitázni" - vágta a munkásokat kísérő hivatalnok fejéhez. "Ez borzasztó!" - összegezte a véleményét Náday Gyula, miközben összepakolta a személyes holmiját.

A Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége 1millió 200ezer forint használati díjjal és közös költséggel tartozik a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak az irodáért. Ebből félmillió forintot már befizettek, de mivel több pénzük nem volt, a fennmaradó 700 ezret nem rendezték határidőre - ezért a bíróság elrendelte a kilakoltatást.

Az egyik alkalmazott a Tények riporterének elmondta: tizennégy évvel ezelőtt, mikor az irodát megnyitották, az épület még üresen állt. Azóta egyenként beszerezték a bútorokat, felszerelési tárgyakat: amiket most elszállítottak. Tapétát is vettek de a felújításra már nem maradt idejük.

Náday Gyula azt mondta, ők eddig is fizettek, és csak még egy kis időt kért a tulajdonostól - az sem lehet véletlen, hogy nem kaptak. "Ha én most a magyarországi cigányság nevében beszélek, akkor azt kell mondanom, hogy valamilyen formában történt egyfajta cigányellenesség megnyilvánulása."

A hivatalban viszont azt mondták, a szövetség 1998 óta nem fizet rendesen, ezért fogyott el a türelmük, és ennek semmi köze ahhoz, hogy cigány szervezetről van szó. "Háromszor is felfüggesztette a tulajdonosi bizottság az eljárást" - mondta a Tényeknek Dobos Györgyné, a Fővárosi önkormányzat ügyvezető helyettese.

Arról, hogy kaphat-e a szervezet részletfizetési kedvezményt és haladékot, július végén dönt a fővárosi önkormányzat. Náday Gyula bízik abban, hogy hamarosan visszaköltözhetnek.