HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Már az önkormányzatot is kilakoltatják

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Július 16    Forrás: Tv2-Tények


Ez a cikk archív

Kilakoltatták tartozás miatt a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségét kőbányai irodájából. A roma önkormányzat szerint 1,2 millió forint hiányzik, aminek csaknem a felét már törlesztették a Fővárosi Önkormányzatnak. A hivatal viszont azt mondja, hogy hat éve nem fizetnek rendesen, ezért mára elfogyott a türelmük.

Hirdetmény

A Tények stábja a helyszínen volt, mikor Náday Gyula megpróbálta leállítani a kilakoltatást, de közben már megérkeztek a munkások. Náday Gyula ekkor lett először ideges.

"Tegnap is letagadta, fejezzük be a vitát, nem vagyok hajlandó Önnel vitázni" - vágta a munkásokat kísérő hivatalnok fejéhez. "Ez borzasztó!" - összegezte a véleményét Náday Gyula, miközben összepakolta a személyes holmiját.

A Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége 1millió 200ezer forint használati díjjal és közös költséggel tartozik a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak az irodáért. Ebből félmillió forintot már befizettek, de mivel több pénzük nem volt, a fennmaradó 700 ezret nem rendezték határidőre - ezért a bíróság elrendelte a kilakoltatást.

Az egyik alkalmazott a Tények riporterének elmondta: tizennégy évvel ezelőtt, mikor az irodát megnyitották, az épület még üresen állt. Azóta egyenként beszerezték a bútorokat, felszerelési tárgyakat: amiket most elszállítottak. Tapétát is vettek de a felújításra már nem maradt idejük.

Náday Gyula azt mondta, ők eddig is fizettek, és csak még egy kis időt kért a tulajdonostól - az sem lehet véletlen, hogy nem kaptak. "Ha én most a magyarországi cigányság nevében beszélek, akkor azt kell mondanom, hogy valamilyen formában történt egyfajta cigányellenesség megnyilvánulása."

A hivatalban viszont azt mondták, a szövetség 1998 óta nem fizet rendesen, ezért fogyott el a türelmük, és ennek semmi köze ahhoz, hogy cigány szervezetről van szó. "Háromszor is felfüggesztette a tulajdonosi bizottság az eljárást" - mondta a Tényeknek Dobos Györgyné, a Fővárosi önkormányzat ügyvezető helyettese.

Arról, hogy kaphat-e a szervezet részletfizetési kedvezményt és haladékot, július végén dönt a fővárosi önkormányzat. Náday Gyula bízik abban, hogy hamarosan visszaköltözhetnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt