2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hétszázötven roma gyermek nyaralhat az idén
2004. 06. 28. 00:00

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 750 hátrányos helyzetű roma gyermek számára nyújt üdülési lehetőséget a nyáron. Az első csoport Zamárdiban nyaralt - tájékoztatott a szervezet.

Az OCÖ szervezésében Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyéből 96 fiatal töltött öt napot a Balatonon - áll a közleményben. A következő csoport, 60 gyermek ezen a héten Szilvásváradon táborozik. Augusztus elején Soltvadkerten, majd a hónap végén Balatonszepezden nyaralhatnak hátrányos helyzetű roma gyermekek.

Az országos önkormányzat a Romano Glaszo nevű hagyományőrző civil szervezettel is indít táborokat.

Az OCÖ a nyári táborokat saját éves költségvetése elkülönített keretéből és pályázatokon elnyert támogatásokból finanszírozza. A programokat a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM), valamint az Oktatási Minisztérium is támogatja.

A kisebbségi szervezet a közleményben kitér arra, hogy a GYISM a Balatonnál ezer cigány gyermek számára nyújt táborozási lehetőséget. E program lebonyolításában az OCÖ szervezési feladatokat lát el.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök