2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Göncz Kinga lesz az új esélyegyenlőségi miniszter
2004. 06. 12. 00:00

Göncz Kinga lesz az új esélyegyenlőségi miniszter - jelentette be pénteken tartott sajtótájékoztatóján Medgyessy Péter miniszterelnök.

Összetartó, összetartozó, szolidáris társadalmat és ehhez társuló együttműködő társadalmat szeretne az új esélyegyenlőségi miniszter, akit Medgyessy Péter mutatott be pénteken a nyilvánosságnak. Göncz Kinga közölte, hogy könnyebb folytatni azt, ami már elindult, majd hozzátette: azt a munkát szeretné folytatni, amit elődje, az MSZP európai parlamenti listáján befutó helyen szereplő Lévai Katalin kezdett el.

Medgyessy Péter szerint az államnak társként kell segítenie az emberek boldogulását, és a rászorulóknak esélyt kell teremtenie. A kormányfő közölte, hogy Göncz Kinga személye a garancia arra, hogy egy olyan ember kerül a miniszteri posztra, aki mélyen elkötelezett a szociális kérdésekben, az esélyegyenlőség javításában és a nehéz sorsúak segítségében.

Medgyessy Péter egy kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a szeptember elejére tervezett kormányzati struktúra-átalakítás során nevezi meg a Göncz Kinga eddigi helyére kerülő politikai államtitkárt. A kormányfő kijelentette azt is, hogy teljes a bizalma Kökény Mihály egészségügyi miniszter iránt.

Lévai Katalin az egy éves tevékenysége alatt eredmények közé sorolta az akadálymentesítés, a jeltolmácsolási rendszer elterjedése és az intézményfejlesztés terén elvégzett munkát. Szólt a romaintegráció kormányzati programjának elindításáról, valamint a Nemzeti Civil Alapprogramról, és az egyenlő bánásmódról szóló törvények megalkotásáról.

Lévai Katalin közölte: azért fog lobbizni, hogy Budapesten jöhessen létre az Európai Esélyegyenlőségi Intézet.