HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Göncz Kinga lesz az új esélyegyenlőségi miniszter

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Göncz Kinga
2004 Június 12    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Göncz Kinga lesz az új esélyegyenlőségi miniszter - jelentette be pénteken tartott sajtótájékoztatóján Medgyessy Péter miniszterelnök. Az új, tárca nélküli miniszter közölte: összetartó, összetartozó, szolidáris társadalmat szeretne.

Hirdetmény

Összetartó, összetartozó, szolidáris társadalmat és ehhez társuló együttműködő társadalmat szeretne az új esélyegyenlőségi miniszter, akit Medgyessy Péter mutatott be pénteken a nyilvánosságnak. Göncz Kinga közölte, hogy könnyebb folytatni azt, ami már elindult, majd hozzátette: azt a munkát szeretné folytatni, amit elődje, az MSZP európai parlamenti listáján befutó helyen szereplő Lévai Katalin kezdett el.

Medgyessy Péter szerint az államnak társként kell segítenie az emberek boldogulását, és a rászorulóknak esélyt kell teremtenie. A kormányfő közölte, hogy Göncz Kinga személye a garancia arra, hogy egy olyan ember kerül a miniszteri posztra, aki mélyen elkötelezett a szociális kérdésekben, az esélyegyenlőség javításában és a nehéz sorsúak segítségében.

Medgyessy Péter egy kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a szeptember elejére tervezett kormányzati struktúra-átalakítás során nevezi meg a Göncz Kinga eddigi helyére kerülő politikai államtitkárt. A kormányfő kijelentette azt is, hogy teljes a bizalma Kökény Mihály egészségügyi miniszter iránt.

Lévai Katalin az egy éves tevékenysége alatt eredmények közé sorolta az akadálymentesítés, a jeltolmácsolási rendszer elterjedése és az intézményfejlesztés terén elvégzett munkát. Szólt a romaintegráció kormányzati programjának elindításáról, valamint a Nemzeti Civil Alapprogramról, és az egyenlő bánásmódról szóló törvények megalkotásáról.

Lévai Katalin közölte: azért fog lobbizni, hogy Budapesten jöhessen létre az Európai Esélyegyenlőségi Intézet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt