HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Már e hónap végén sor kerülhet az Intézményhálózat támogatási szerződésének aláírására

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2004 Május 17    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat 2004. május 14-i elnökségi ülésén tárgyalta az OCÖ Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatával kapcsolatos tisztázatlan kérdéseket, amelyekre hivatkozva korábban a munkaügyi tárca nem biztosította a hálózat 127 munkatársának foglalkoztatásának finanszírozásához szükséges forrásokat.

Hirdetmény

Az OCÖ elnökségének mai ülésén Dr. Székely Judit, a tárca helyettes államtitkára elmondta: amennyiben a testület egységes álláspontot tud kialakítani a vitás kérdésekben, a minisztérium decentralizált alapjából biztosítják a munkatársak bér- és járulékköltségeinek fedezésére szánt mintegy 140 millió forintot 2004. június 1-től 2004. december 31-ig. A 2005. január 1. utáni továbbfoglalkoztatás támogatásának konkrét forrását egyelőre ugyan nem nevezte meg a tárca képviselője, de annak biztosítására szintén ígéretet tett. Az OCÖ elnökségének tagjai végül egyhangúlag, ellenszavazat nélkül elfogadták a szaktárca ajánlatát, így minden bizonnyal még e hónap végén sor kerülhet a támogatási szerződés aláírására.

Dr. Ürmös Andor, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal romaügyi főigazgatója hangsúlyozta: a kormányhivatal támogatja a programot, és bíznak abban, hogy az irodák munkatársainak foglalkoztatása nem fog akadályba ütközni. Kovács Árpádné, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal cigányügyi főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a kisebbségi hivatal kész az irodák 2004. évi működtetésére szánt 60 millió forint folyósítására, amennyiben - az eredeti szerződésben foglaltak alapján - a munkaügyi tárca rendelkezésre bocsátja a foglalkoztatást fedező összeget.

Az ülésen részt vett Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyi politikai államtitkára is, aki az elmúlt hónapok során már több ízben folytatott egyeztetést az OCÖ elnökével az intézményhálózat működtetéséről. Mint ismeretes, az államtitkár korábban különféle indokokra hivatkozva nem biztosította támogatásáról az országos önkormányzat programját. A hálózat munkatársainak képzése március 22-én kezdődött el, az elmúlt két hónap során a megyei és regionális irodák infrastrukturális beruházása megtörtént, így a megyei intézmények készen állnak a konkrét szolgáltató tevékenységük beindítására, melynek alapvető feltétele lenne a munkaügyi tárca támogatásának folyósítása.

Az OCÖ elnöksége a továbbiakban tárgyalta a kormányzat romaügyi struktúrájának esetleges átalakításával kapcsolatos javaslatokat, az OCÖ végleges koncepcióját a következő hetekben egyeztetik. Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke - az elnökség határozata alapján - a romaügyet érintő esetleges kormányzati átalakításokról, valamint a kisebbségi törvény módosítását érintő főbb kérdésekről megbeszélést kezdeményez Medgyessy Péter miniszterelnökkel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt