2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Teleki László Strasbourgban
2004. 05. 06. 00:00

delegációval tart még Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal valamint Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is.

A finn partner által kezdeményezett információs találkozó célja, hogy a finn köztársasági elnök által a kezdetektől fogva támogatott Európai Roma Fórum elnevezésű kezdeményezés jelenlegi helyzetéről tájékozódjanak a magyar, illetve román kormányzati meghívottak.

Teleki László a találkozó kapcsán reméli, hogy a lassan már 3 éve megszületett kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket: az európai romák olyan véleményalkotási fórumhoz jutnak, mely szakmai struktúrájával, mintegy európai roma parlamentként működve képviselheti a roma közösségeket megválasztott képviselőin keresztül. A felálló testületnek javaslattételi joga lenne az Európa Tanács intézményei felé.

A Roma Ügyekért Felelős Politikai Államtitkár többek között a fórum képviselőinek számáról, finanszírozási kérdésekről és az országonkénti mandátumok elosztásáról tárgyal ma, az Európa Tanács épületében összehívott értekezleten.