HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László Strasbourgban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Május 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Teleki László Roma Ügyekért Felelős Politikai Államtitkár Anne-Marie Nyroos, Finnország Európa Tanács mellett működő állandó képviselete vezetőjének meghívására tegnap hivatalos látogatásra utazott Strasbourgba. A delegációval tart még Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal valamint Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is.

Hirdetmény

A finn partner által kezdeményezett információs találkozó célja, hogy a finn köztársasági elnök által a kezdetektől fogva támogatott Európai Roma Fórum elnevezésű kezdeményezés jelenlegi helyzetéről tájékozódjanak a magyar, illetve román kormányzati meghívottak.

Teleki László a találkozó kapcsán reméli, hogy a lassan már 3 éve megszületett kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket: az európai romák olyan véleményalkotási fórumhoz jutnak, mely szakmai struktúrájával, mintegy európai roma parlamentként működve képviselheti a roma közösségeket megválasztott képviselőin keresztül. A felálló testületnek javaslattételi joga lenne az Európa Tanács intézményei felé.

A Roma Ügyekért Felelős Politikai Államtitkár többek között a fórum képviselőinek számáról, finanszírozási kérdésekről és az országonkénti mandátumok elosztásáról tárgyal ma, az Európa Tanács épületében összehívott értekezleten.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt