HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OCÖ: Kezdődjön a kampány

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2004 április 29    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat arra kéri az Európai Parlamenti választásokon listát állító pártokat, hogy haladéktalanul kezdjék el az európai uniós témák megjelenítését kampányaikban, és ezen belül kiemelten foglalkozzanak a romák uniós jövőjével.

Hirdetmény

Eddig a választási kampány legfőbb témája maga a kampány, illetve a kampányetika volt, ugyanakkor a romaügy európai szintű képviseletéről, a cigányság uniós lehetőségeiről csak érintőlegesen esett szó, annak ellenére, hogy a pártok számítanak a cigány szavazók támogatására.

A cigányság nagy várakozásokkal, ugyanakkor komoly félelmekkel tekint a csatlakozásra. Az OCÖ álláspontja szerint a romákat nem lehet olcsó, betarthatatlan ígéretekkel, elvtelen alkuk és etikátlan kampányeszközök segítségével megvásárolni, viszont a közbeszéd részévé kell tenni mindazon valós kérdéseket, melyek érintik a cigány közösség jövőjét. A roma társadalom sikeres csatlakozásának záloga, hogy ezekre a kérdésekre az adott politikai erők kielégítő válaszokat adjanak.

Az OCÖ elnöke a közeljövőben kezdeményezi egy, a cigányság uniós várakozásairól, jövőképéről, valamint a magyarországi roma érdekképviselet csatlakozás utáni célkitűzéseiről szóló nyilatkozat elfogadását, melynek tartalmáról egyeztetni kíván az ország roma vezetőivel, köztük a Horváth Aladárral, Roma Polgárjogi Alapítvány elnökével és Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom vezetőjével. A nyilatkozat tervezetét Kolompár Orbán május derekán, az országos önkormányzat szervezésében először megrendezésre kerülő Roma Civil Fórumon szándékozik ismertetni a meghatározó megyei és helyi roma szervezetek vezetőivel. A közösen elfogadott nyilatkozatot az OCÖ elnöke még az Európai Parlamenti választások előtt el kívánja juttatni Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, és a pártok listavezetőihez.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt