HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem kellett a romák pénze

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 április 27    Forrás: Dunántúli Napló


Ez a cikk archív

Közös beruházás keretében épült ki a földgázvezeték tavaly a négy településen, Erzsébeten, Kátolyban, Kékesden és Szellőn. A helyi cigány kisebbség a fejlesztéshez hárommilliós támogatást kapott, ám a pénzt nem fogadják a községek.

Hirdetmény

- A cigányság élethelyzetét javító pályázat keretében az Országos Cigány Önkormányzattól hárommilliós támogatást kaptunk a gázberuházáshoz, de a település elöljárói azt mondják, nincs rá szükség, vissza kell mondani - panaszolta Petrovics István, aki Erzsébet cigány kisebbségének vezetője, s egyben a községi képviselő-testület tagja is. A pénz odaítéléséről szóló hivatalos levelet forgatva megjegyzi: - Ha a falunak a cigányok pénze nem kell, miért nem csökkentik hárommillióval a kisebbséghez tartozók adósságát, hiszen csak Erzsébeten mintegy tizenöt érintett család házanként százezer forint hitelt vett fel a közműfejlesztésre.

A községek közös pályázatát elkészítő szakember tájékoztatása szerint különböző központi forrásokból a maximális hozzájárulást kapták meg a falvak a gázközműre, ennél többet felhasználni már jogszabályellenes lenne. Elmondta továbbá, hogy a kisebbségnek megítélt támogatás kizárólag a fővezeték kiépítésére szólt, de ahhoz egy másik keretből a hárommilliónál jóval nagyobb összeget nyertek, így természetes, hogy a kisebb segítségről mondanak le. Egyúttal javasolta: meg kellene találni a módját annak, hogy a rászoruló családok egyéb jogcímen, kifejezetten a közműfejlesztéshez felvett részleteik csökkentésére visszaigényelhessék a hárommilliót.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt