2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ismét romákat fizettek le a szocialisták a szavazatokért?
2004. 04. 26. 00:00

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke közleményben szólította fel a cigányságot: minden törvényes eszközzel adjon hangot a kormány romapolitikájával való elégedetlenségének.

Különös jótékonykodási gyakorlatról kapott hírt a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián. Mint elmondta, a karcagi cigány kisközségi önkormányzat elnöke hét végi kampányrendezvényükön arról számolt be: anélkül kapcsolták vissza a villanyt egyes családoknál, hogy a számlahátralékukat törlesztették volna. Egy ismeretlen férfi azt közölte velük, az MSZP intézkedett, cserébe nem kell mást tenniük, mint a pártra szavazni az európai parlamenti választáson.

Farkas közölte: a hírek szerint más településeken is előfordult ilyesmi. A szervezet vizsgálatot indít az igazság kiderítésére. Mint mondta, a hazai cigányság soha nem volt ilyen mélyponton, mint most, s félő, hogy az európai csatlakozás legnagyobb vesztese lesz. Rámutatott: több ezer család maradt áram és gáz nélkül, és ez már nem csak cigánykérdés. Ha nem történik azonnal intézkedés, számuk ugrásszerű növekedése várható.

A cigány munkanélküliség 70-90 százalékos - vonta meg a Lungo Drom kampánykörútjának félidejében az országjárás mérlegét, hozzátéve azt is: vitathatatlan a magát szocialistának nevező kormány felelőssége abban, hogy a helyzet idáig fajult, ugyanis ígérgetésen kívül a Medgyessy-kabinet mást nem tett a nyomor eszkalálódása ellen. Éppen ezért fontos, a cigányság ne hagyja, hogy kihasználják nyomorúságát, és olyanokat támogasson az EP-választásokon, akik valóban akarnak és képesek is tenni társadalmi felemelkedésükért - szögezte le.

A Magyar Nemzet lapzártig az esettel kapcsolatban sem Ivancsik Imrét, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökét, sem Jauernik István alelnököt nem tudta elérni.