HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét romákat fizettek le a szocialisták a szavazatokért?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 április 26    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke közleményben szólította fel a cigányságot: minden törvényes eszközzel adjon hangot a kormány romapolitikájával való elégedetlenségének. Az alföldi regionális kampánygyűlésen elhangzottak szerint az áram visszakapcsolásával igyekeznek voksokat gyűjteni az MSZP nevében.

Hirdetmény

Különös jótékonykodási gyakorlatról kapott hírt a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián. Mint elmondta, a karcagi cigány kisközségi önkormányzat elnöke hét végi kampányrendezvényükön arról számolt be: anélkül kapcsolták vissza a villanyt egyes családoknál, hogy a számlahátralékukat törlesztették volna. Egy ismeretlen férfi azt közölte velük, az MSZP intézkedett, cserébe nem kell mást tenniük, mint a pártra szavazni az európai parlamenti választáson.

Farkas közölte: a hírek szerint más településeken is előfordult ilyesmi. A szervezet vizsgálatot indít az igazság kiderítésére. Mint mondta, a hazai cigányság soha nem volt ilyen mélyponton, mint most, s félő, hogy az európai csatlakozás legnagyobb vesztese lesz. Rámutatott: több ezer család maradt áram és gáz nélkül, és ez már nem csak cigánykérdés. Ha nem történik azonnal intézkedés, számuk ugrásszerű növekedése várható.

A cigány munkanélküliség 70-90 százalékos - vonta meg a Lungo Drom kampánykörútjának félidejében az országjárás mérlegét, hozzátéve azt is: vitathatatlan a magát szocialistának nevező kormány felelőssége abban, hogy a helyzet idáig fajult, ugyanis ígérgetésen kívül a Medgyessy-kabinet mást nem tett a nyomor eszkalálódása ellen. Éppen ezért fontos, a cigányság ne hagyja, hogy kihasználják nyomorúságát, és olyanokat támogasson az EP-választásokon, akik valóban akarnak és képesek is tenni társadalmi felemelkedésükért - szögezte le.

A Magyar Nemzet lapzártig az esettel kapcsolatban sem Ivancsik Imrét, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökét, sem Jauernik István alelnököt nem tudta elérni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyilkossággal gyanúsítják a kárpátaljai romák elleni pogrom szervezőjét

  • A KMKSZ elítéli a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett pogromot

  • Ukrán biztonsági főnök: Oroszország állhat a romák elleni lembergi támadás mögött

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt