HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A szent feszület valamennyiünké

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 április 24    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

Alulírott Lakatos Károly nyílt sérelemmel fordulok Farkas Antal, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke ellen, a helyi újság (Heves Megyei Hírlap) rovatában tett nyilatkozatában a II. János Pál pápa által megáldott romakereszt ügyében.

Hirdetmény

Farkas Antal - aki még azt a fáradságot sem vette, hogy II. János Pál pápa színe előtt tiszteletét lerója - olyan kijelentéseket tesz az ominózus cikkben, amelyből az újságot olvasók azt a következtetéseket vonhatják le, hogy a feszület prezentálása Heves megyében kizárólagossággal, egyedül az ő érdeme lenne. A történet azonban nem ilyen egyszerű. Farkas Antal ugyanis nem volt senki által felhatalmazva, feljogosítva, hogy az ügyben bármilyen lépéseket tegyen, mégpedig az alábbiak miatt: a szent kereszt Magyarországra történő visszaérkezésekor pontosan meg lettek határozva azok a személyek, akik a feszület adott területen való tartózkodásáért, prezentálásáért felelősek.

Kövesi Vilmos, a Független Cigány Kerek-asztal elnöke Heves megyében személyemet, Lakatos Károlyt bízta meg ezzel a számomra is megtisztelő feladattal. Ettől az időponttól fogva tehát én lettem kijelölve arra a feladatkörre, hogy Heves megyében a fentebb leírt szerepkört betöltsem. Azonban, amint az az újságcikkben is olvasható, Farkas Antal önhatalmúlag kezébe vette ezt a feladatot, kizárva és megakadályozva engem a munkám teljesítésében. Ezután pedig, mint aki jól végezte dolgát, magát majdhogynem teljesen előtérbe helyezve nyilatkozik az újságíróknak, hogy ő milyen fontosnak érzi ennek a feladatnak a teljesítését.

Ezért is vagyok teljesen, és azt hiszem, joggal felháborodva, hogy milyen jogon avatkozik bele egy ember - jelen esetünkben Farkas Antal - egy olyan dologba, amelyhez igazán semmi köze nincsen, mivel senkitől sem kapta feladatként, hogy ő a kereszt Heves megyében történő bemutatásába beavatkozzon. Másfelől pedig ez a szent feszület nem Farkas Antal tulajdona, amellyel mások véleményének meghallgatása nélkül önhatalmúlag és kizárólagosan rendelkezhet, hanem az egész magyarországi cigányságnak egyfajta szent ereklyéje, szimbóluma. Ám az illető úr ezt nem tartja szem előtt.

Ebből az esetből is egyre inkább úgy tűnik, hogy Farkas úr sajnos a saját egyéni érdekeit helyezi előtérbe, nem törődve azzal, hogy ezáltal mások munkáját, feladatát tiporja sárba, és úgy látszik, hogy egyáltalán nem tűnik fel számára, hogy az ilyen lépésekkel negatív árnyékot vet a magyarországi cigányságra.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt