2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Németh Zsolt jobban bevonná a kisebbségeket az őket érintő törvény módosításába
2004. 03. 26. 00:00

Németh Zsolt hangsúlyozta: jó lenne, ha a parlament még ebben az évben módosítaná a kisebbségi törvény, nem helyes azonban azt a látszatot kelteni, hogy szorít az idő ebben a kérdésben.

A Fidesz kezdeményezi, hogy a parlament emberi jogi bizottságán belül jöjjön létre egy albizottság, amelyben a kisebbségi önkormányzatok képviselői is tanácskozási joggal egyeztethetnének a kisebbségi törvényjavaslatról - jelentette ki Németh Zsolt, miután megbeszélést folytatott a magyarországi kisebbségi önkormányzatok vezetőivel. A kisebbségi törvényt nem lehet a kisebbségek ellenében módosítani - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve, hogy pártja felvállalja a kisebbségek által felvetetett fontos szempontokat.

Németh Zsolt hangsúlyozta: jó lenne, ha a parlament még ebben az évben módosítaná a kisebbségi törvény, nem helyes azonban azt a látszatot kelteni, hogy szorít az idő ebben a kérdésben. Az előterjesztésről szólva helyeselte, hogy a kisebbségi önkormányzatok intézményeket vehetnének át, hozzátéve, hogy ha ehhez nem lesz pénzügyi garancia, nem lehet majd azokat fenntartatni. Németh Zsolt szerint a Draskovics-csomag érzékenyen érintette a magyarországi kisebbségeket, több mint 100 millió forintot vonva el tőlük.