HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A polgári romák kérik a szocialista romák kivizsgálását

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 22    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságához, valamint a kisebbségi ombudsmanhoz fordult a szocialista párt szombathelyi tagtoborzásának vizsgálatát kérve a Roma Polgári Tömörülés, jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Makai István elnök.

Hirdetmény

Sajtóhírek szerint a szombathelyi MSZP egyes tagjai cigányszármazású személyeket ötszáz és ezer forint közötti fizetség fejében léptettek be a pártba - magyarázta Makai István, miért kérték múlt pénteken a parlamenti bizottság, illetve Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman vizsgálatát.

A szocialista párt "az ilyenfajta tagtoborzással a magyarországi cigányságot sértette meg" - közölte az elnök. Szavai szerint az elmúlt másfél évben a cigány integrációs programról csak a kormányzat kommunikációjában esett szó, "valójában nem történt semmi".

"Az MSZP helyi tagjai között dúló hatalmi harcok kiterjesztése a cigányemberekre olyan jellegű politikai és morális veszélyeket hordoz magában, amelyek aláássák a demokrácia egyik legfontosabb alapelvét, a szabad választáshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogunkat" - tette hozzá. Kijelentette: ha beigazolódnak a szombathelyi hírek, akkor az azt jelenti, hogy "kiszolgáltatott és szegénysorban élő embereket hatalmi harcok érdekében felhasználnak".

"Tudjuk, hogy olcsóbb a támogatás ilyetén való megszerzése, mint egy valós cigányprogram megkezdése és finanszírozása" - mondta, hozzátéve, hogy az MSZP-nek is meg kell szólalnia ebben az ügyben, s el kell határolódnia a történtektől.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt