HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szülők fóruma az óvodában

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, szekszárd
2004 Március 21    Forrás: Tolnai Népújság


Ez a cikk archív

A szekszárdi kertvárosi óvoda legfőbb értéke, hogy ott megvalósul a roma és nem roma gyerekek és a szülők zökkenőmentes együttélése. Attól tartanak, másutt ez nem így lenne.

Hirdetmény

A déli kertvárosi óvodába járó gyerekek szülei harcot indítottak a gyermekintézmény fennmaradásáért. A közgyűlés az átvilágító cég javaslatai alapján úgy döntött, hogy a gyermeklétszám csökkenése és az intézményrendszer ésszerűbb működése érdekében három óvodaépületet bezár. Az a kérdés nyitott maradt, hogy harmadikként a kórházi óvodából vagy a kertvárosiból költözzenek át a gyerekek másik épületbe. Csepeli Attila és Pál József, akik a szülők nevében beszéltek a tegnapi fórumon, tanulmányozták az átvilágítás anyagát, nem vitatják annak megállapításait, megértik a város nehéz anyagi helyzetét, de úgy vélik a döntés túl gyors, és az időpontja sem éppen megfelelő, közvetlenül a beíratások előtt.

Az óvodaépület megtartása mellett azzal érveltek, hogy a kórházival szemben itt nincs zaj- és porterhelés, balesetveszély nélkül megközelíthető, családias a légköre, kitűnőek az óvónők, szép udvara van. Ha ez az óvoda megszűnik, a városrész gyerekintézmény nélkül marad, míg a másik mellett három további is található.

Az óvoda értékei közé tartozik, hogy a pedagógusok, dolgozók jóvoltából zökkenőmentes a roma és nem roma gyerekek együttélése. A szülőket bevonják az intézmény életébe. Félő, hogy a kórházi óvodában, illetve bárhol másutt ez nem így lenne. Mindezt megerősítette Sárközi János József, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke is. Elhangzott, hogy az óvoda jövője is biztosított, hiszen jelenleg is tíz kismama él a környéken.

Dr. Gaál Zsuzsanna alpolgármester felvetette, hogy a csoportok az óvónőjükkel együtt mehetnek át a kórházi óvodába, s hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a gyerekek érdekeit igyekeznek figyelembe venni. Halmai Zsuzsa, a másik alpolgármester kifejtette, hogy a város fejlődésének érdekében van szükség a költségvetés kiegyensúlyozására. Ez a környék is csak akkor fejlődhet, ha marad önerő a pályázatokra. Elmondták, a másik óvoda bezárása esetén az oda járó gyerekeket szét kellene osztani a többi óvoda között és nagyobb létszámleépítéssel is járna. A fórum lapzártakor még tartott.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt