HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felemelkedni munkával, tanulással

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 19    Forrás: Tolnai Népújság


Ez a cikk archív

Teleki László romaügyi államtitkár avatta fel március 15-én a helyi cigány önkormányzat közösségi házát, amit a kisebbségi és a települési képviselő-testület 3,5 millió forintos költséggel közösen alakíttatott ki.

Hirdetmény

A 220 négyzetméter alapterületű épületben az Ermibau Kft. az elmúlt hónapokban egy-egy klubhelyiséget és irodát, két oktatótermet, valamint szociális blokkot alakított ki. A víz-, a szennyvíz- és a központifűtés-rendszer, valamint az elektromos hálózat szerelése után a burkolást, a festést és a mázolást a szerződésben vállalt határidőre végezték el a cég szakemberei, akik hamarosan a tetőt is kijavítják. A beruházás 3,5 millió forintos költségét a települési és a cigány önkormányzat fele-fele részben fizette.

A hétfői ünnepségen Majláth László, a helyi kisebbségi testület elnöke köszöntőjében arról a nagyszerű összefogásról szólt, amivel sikerült létrehozni a közösségi házat. Teleki László romaügyi államtitkár beszédében a hagyományőrzés fontosságára hívta fel a résztvevők a figyelmét. A politikus kiemelte, hogy a cigányok életkörülményeinek javítására a korábbiaknál több pénzt fordít a kormány, mely hamarosan meghirdeti a romatelepek felszámolását ösztönző lakásépítési programját. A cigányok számára a kiemelkedést a tanulás és a munka biztosíthatja. Jelenleg minisztériumi segítséggel 21.500 diák jut különféle oktatási ösztöndíjhoz az erre a célra szánt 970 millió forintos keretből. A foglalkoztatási problémák enyhítésére is komoly állami forrás áll rendelkezésre.

Balogh József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, valamint Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere és Tóth Gyula, a térség országgyűlési képviselője egyaránt gratulált a közösségformáló kezdeményezés sikeréhez. Mindhárman azt várják, hogy az épület minél több kulturális műsornak és képzésnek adjon otthont.

A helyi Erzsébet Óvodába járó cigány gyerekek táncos-énekes bemutatója után a bátai roma hagyományőrző együttes szórakoztatta remek előadással a többszáz fős közönséget.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt