HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felemelkedni munkával, tanulással

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 19    Forrás: Tolnai Népújság


Ez a cikk archív

Teleki László romaügyi államtitkár avatta fel március 15-én a helyi cigány önkormányzat közösségi házát, amit a kisebbségi és a települési képviselő-testület 3,5 millió forintos költséggel közösen alakíttatott ki.

Hirdetmény

A 220 négyzetméter alapterületű épületben az Ermibau Kft. az elmúlt hónapokban egy-egy klubhelyiséget és irodát, két oktatótermet, valamint szociális blokkot alakított ki. A víz-, a szennyvíz- és a központifűtés-rendszer, valamint az elektromos hálózat szerelése után a burkolást, a festést és a mázolást a szerződésben vállalt határidőre végezték el a cég szakemberei, akik hamarosan a tetőt is kijavítják. A beruházás 3,5 millió forintos költségét a települési és a cigány önkormányzat fele-fele részben fizette.

A hétfői ünnepségen Majláth László, a helyi kisebbségi testület elnöke köszöntőjében arról a nagyszerű összefogásról szólt, amivel sikerült létrehozni a közösségi házat. Teleki László romaügyi államtitkár beszédében a hagyományőrzés fontosságára hívta fel a résztvevők a figyelmét. A politikus kiemelte, hogy a cigányok életkörülményeinek javítására a korábbiaknál több pénzt fordít a kormány, mely hamarosan meghirdeti a romatelepek felszámolását ösztönző lakásépítési programját. A cigányok számára a kiemelkedést a tanulás és a munka biztosíthatja. Jelenleg minisztériumi segítséggel 21.500 diák jut különféle oktatási ösztöndíjhoz az erre a célra szánt 970 millió forintos keretből. A foglalkoztatási problémák enyhítésére is komoly állami forrás áll rendelkezésre.

Balogh József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, valamint Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere és Tóth Gyula, a térség országgyűlési képviselője egyaránt gratulált a közösségformáló kezdeményezés sikeréhez. Mindhárman azt várják, hogy az épület minél több kulturális műsornak és képzésnek adjon otthont.

A helyi Erzsébet Óvodába járó cigány gyerekek táncos-énekes bemutatója után a bátai roma hagyományőrző együttes szórakoztatta remek előadással a többszáz fős közönséget.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt