HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megalakult a Független Cigány Kerekasztal Országos Szövetség

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kövesi
2004 Március 17    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Tizenöt megye képviseletében megalakult szombaton a Független Cigány Kerekasztal Országos Szövetsége (FCK), amelynek elnökévé Kövesi Vilmost választotta az országos képviseletet megalapító 52 fő. A szövetség alapító tagjai civil szervezetek, és kisebbségi önkormányzatok képviselői. A szövetséget a CSZOSZ-ből kilépő Országos Cigány Önkormányzati képviselők hívták életre, hogy programok mentén megfelelő érdekképviseletet és érdekérvényesítést lásson el.

Hirdetmény

A Budapesten tartott alakuló ülésen a jelenlévő alapító tagok elfogadták a szövetség alapszabályát és megválasztották a tisztségviselőket. Az országos szövetség Magyarország 19 megyéjében és 172 kistérségében és régiójában lát el érdekképviseleti feladatot. A szövetség tagjai kéthetente tartandó üléseiken beszámolnak a megyéket érintő problémákról és az elnökség, a közgyűlés felhatalmazásával megoldási javaslatokat készít és juttatja el a megfelelő kormányzati szintekre. Első feladatként a regisztráció kérdését tűzték ki célul, és hatékonyan fel kíván lépni a romákat ért diszkriminációk, szociális problémákért.

Az FCK céljai között szerepel az Európai Uniós színvonalú vezető- és közéleti szakemberek képzése, felkészítése és rendszeres továbbképzése. A szövetség hathatós szerepet akar ellátni a kisebbségi identitástudat fenntartása, erősítése, ezzel egyidőben a társadalmi beilleszkedés (integráció) elősegítése érdekében oktatási, kulturális, érdekképviseleti, tudományos programok, rendezvények szervezésében és lebonyolításában.

Céljaik között szerepel egy országos jogvédő iroda felállítása is.

A szövetség együtt kíván működni, illetve önkéntes szövetségre lép minden olyan hazai és külföldi szervezettel, amelynek célja az FCK alapszabályban foglaltakkal azonos vagy hasonló. A Függetelen Cigány Kerekasztal Országos Szövetsége pártoktól független, feladata az Országos Cigány Önkormányzatban való képviselés, illetve politikai szerep vállalása magasabb szinteken is.

Kövesi Vilmos elnökHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt