2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kápolnát épít az OCÖ
2004. 03. 14. 00:00

Az országos önkormányzat bankszámlaszámot nyitott az adományok fogadására, és az építkezés koordinálására ötfős vallásügyi bizottságot is létrehozott.

Eredetileg úgy volt, hogy a feszületet május végén, pünkösdkor állítják fel Csatkán. A változtatást részben az indokolja, hogy a romák körében a Mária-napi búcsú még a pünkösdi rendezvénynél is népszerűbb, részben pedig az, hogy a kápolna felépítése hosszabb időt és több pénzt igényel.

Az OCÖ felhívással fordult az ország roma vállalkozóihoz, civil szervezeteihez és a cigány kisebbségi önkormányzatokhoz, hogy lehetőségeikhez mérten anyagi támogatásukkal járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. Az országos önkormányzat bankszámlaszámot nyitott az adományok fogadására, és az építkezés koordinálására ötfős vallásügyi bizottságot is létrehozott. Csatka a veszprémi főegyházmegye területén található, az OCÖ ezért a veszprémi érsekséggel is felveszi a kapcsolatot - tette hozzá Fodor Ferenc. A kápolna látványterve már elkészült, arról, hogy a részletes tervrajz kidolgozásával és a kivitelezéssel kit bíz meg az OCÖ, a közeljövőben születik döntés. A szóvivő tájékoztatása szerint az építés várhatóan májusban kezdődik.