HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kápolnát épít az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, OCÖ, csatka
2004 Március 14    Forrás: nol.hu


Ez a cikk archív

Kápolna építésébe kezd az Országos Cigány Önkormányzat. A beruházás - mondta Fodor Ferenc, az OCÖ szóvivője - előzetes becslések alapján hat-hétmillió forintba kerül, a pénzt adományokból kívánják előteremteni. A kápolna a Komárom-Esztergom megyei Csatkán épül majd, és itt helyezik el azt a másfél méteres keresztet, amit a tavaly ősszel rendezett vatikáni roma zarándoklat alkalmával áldott meg II. János Pál pápa. A tervek szerint a kápolna szeptemberre, a Mária-napi búcsúra készül el.

Hirdetmény

Eredetileg úgy volt, hogy a feszületet május végén, pünkösdkor állítják fel Csatkán. A változtatást részben az indokolja, hogy a romák körében a Mária-napi búcsú még a pünkösdi rendezvénynél is népszerűbb, részben pedig az, hogy a kápolna felépítése hosszabb időt és több pénzt igényel.

Az OCÖ felhívással fordult az ország roma vállalkozóihoz, civil szervezeteihez és a cigány kisebbségi önkormányzatokhoz, hogy lehetőségeikhez mérten anyagi támogatásukkal járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. Az országos önkormányzat bankszámlaszámot nyitott az adományok fogadására, és az építkezés koordinálására ötfős vallásügyi bizottságot is létrehozott. Csatka a veszprémi főegyházmegye területén található, az OCÖ ezért a veszprémi érsekséggel is felveszi a kapcsolatot - tette hozzá Fodor Ferenc. A kápolna látványterve már elkészült, arról, hogy a részletes tervrajz kidolgozásával és a kivitelezéssel kit bíz meg az OCÖ, a közeljövőben születik döntés. A szóvivő tájékoztatása szerint az építés várhatóan májusban kezdődik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • A KÁVÉHÁZI CIGÁNYZENE NEM A MÚLT SZÁZADÉ!

  • Különleges koncertre készül a Gandhi Pécsett

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknak

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBANCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt