HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Új főszerkesztő a Rádió C élén

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 04    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Daróczi Józsefet választotta a Rádió C főszerkesztőjévé az adót működtető Rádió C Kht., az új vezető április 1-jétől irányítja a roma rádiót - közölte a társaság egyik tulajdonosa, az Autonómia Alapítvány igazgatója, Csongor Anna.

Hirdetmény

Daróczi József - Dávid. Ismerői, az újságíró szakma és írásainak olvasói ez utóbbi keresztnevén szólítják, ismerik. S akik valóban ismerik, tisztelik is, mert tudják, a közös munka során megtapasztalhatták, szerény, szorgalmas, szakmájában felkészült, tehetséges és kötelességtudó ember.

 

A 32 esztendős új főszerkesztő roma származású, az édesapjával - Choly-Daróczi József író, költő, műfordítóval - való névegyezés miatt publikál Daróczi Dávid néven. Jelen volt a Rádió C alapításánál, egy időben műsorigazgatóként is tevékenykedett, dolgozott továbbá a Népszavánál, a Világgazdaságnál, valamint a Bank és Tőzsde című lapnál. Jelenleg a Magyar Televízió üzleti híradójának felelős szerkesztője és a Magyar Hírlap gazdasági rovatának szerkesztője.

 

Terveiről érdeklődésünkre csak annyit mondott, hogy szerinte nincs szükség nagy léptékű változtatásokra a rádiónál. Úgy tűnik: elegendő pénz az év végéig biztosan rendelkezésükre áll a működtetéshez.

 

A Roma C műsora jó, mint ahogy munkatársai is azok. A jövőben úgymond csak "finom hangolásra" lesz szükség, hiszen neki magának is tanulni kell még, s ezt várja el majd újságíró kollégáitól is. Hogy elegendő háttértudással, öntudatos romákként és öntudatos civilekként tehessék szóvá, ha valami nincs rendben a jogalkotóknak és a jogalkalmazóknak.

 

"Mert érdekes helyzet és nagy felelősség, ha belépünk az únióba - mondta Dávid -, a mienk lesz az egyetlen roma adó, amelyik 24 órán át műsort sugároz." Erre a frekvenciaengedély birtokában (egyelőre) még csaknem hat - reméljük, sikeres - évük van.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt