2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Új főszerkesztő a Rádió C élén
2004. 03. 04. 00:00

Daróczi József - Dávid. Ismerői, az újságíró szakma és írásainak olvasói ez utóbbi keresztnevén szólítják, ismerik.

Daróczi József - Dávid. Ismerői, az újságíró szakma és írásainak olvasói ez utóbbi keresztnevén szólítják, ismerik. S akik valóban ismerik, tisztelik is, mert tudják, a közös munka során megtapasztalhatták, szerény, szorgalmas, szakmájában felkészült, tehetséges és kötelességtudó ember.

 

A 32 esztendős új főszerkesztő roma származású, az édesapjával - Choly-Daróczi József író, költő, műfordítóval - való névegyezés miatt publikál Daróczi Dávid néven. Jelen volt a Rádió C alapításánál, egy időben műsorigazgatóként is tevékenykedett, dolgozott továbbá a Népszavánál, a Világgazdaságnál, valamint a Bank és Tőzsde című lapnál. Jelenleg a Magyar Televízió üzleti híradójának felelős szerkesztője és a Magyar Hírlap gazdasági rovatának szerkesztője.

 

Terveiről érdeklődésünkre csak annyit mondott, hogy szerinte nincs szükség nagy léptékű változtatásokra a rádiónál. Úgy tűnik: elegendő pénz az év végéig biztosan rendelkezésükre áll a működtetéshez.

 

A Roma C műsora jó, mint ahogy munkatársai is azok. A jövőben úgymond csak "finom hangolásra" lesz szükség, hiszen neki magának is tanulni kell még, s ezt várja el majd újságíró kollégáitól is. Hogy elegendő háttértudással, öntudatos romákként és öntudatos civilekként tehessék szóvá, ha valami nincs rendben a jogalkotóknak és a jogalkalmazóknak.

 

"Mert érdekes helyzet és nagy felelősség, ha belépünk az únióba - mondta Dávid -, a mienk lesz az egyetlen roma adó, amelyik 24 órán át műsort sugároz." Erre a frekvenciaengedély birtokában (egyelőre) még csaknem hat - reméljük, sikeres - évük van.