HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kaltenbach Jenő: csúsztat az egri kórház

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  eger, kaltenbach, kórház
2004 Március 04    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

A kisebbségi ombudsman szerint csúsztat és saját szája íze szerint értelmezi jelentését az egri Markhot Ferenc Kórház. Kaltenbach Jenő azután nyilatkozott így, miután a kórház az ombudsmanra hivatkozva azt közölte: az intézményben nem különítették el jogellenesen a roma kismamákat a többi asszonytól.

Hirdetmény

Az egri Markhot Ferenc Kórház szerdai közleményében reagált a kisebbségi ombudsman a roma szülő nők elkülönítéséről szóló cikkek miatt indított - több mint egy hónapja született - vizsgálati jelentésére. A kórház nyilatkozata szerint "a több mint másfél évig tartó koholt vádak alapján indított vizsgálat során nem bizonyított sem a jogellenes elkülönítés szándéka, sem a közvetett megkülönböztetés ténye".

"A kórház a saját íze szerint értelmezi a jelentésemet" - jelentette ki a Roma Sajtóközpontnak Kaltenbach Jenő hozzátéve, hogy éppen a kórház akadályozta meg abban, hogy megismerhesse az ott szülő roma nők véleményét is, felvetéseire a kórház még csak nem is válaszolt. Az ombudsmani irodában készítettek egy anonim tájékoztatást kérő levelet, amelyet a kórház segítségével akartak eljuttatni a szülészeti osztályra felvett asszonyoknak, ám ehhez a kórház nem járult hozzá. Így a csak a kórházi véleményre és az ügyben indult sajtóperek irataira hagyatkozó biztosi jelentés szerint ugyan "nem bizonyítható kétséget kizáróan" a roma kismamák tudatos elkülönítése, az viszont igen, hogy bizonyos időszakokban a roma és nem roma szülő nők elhelyezése "kétségkívül" külön kórtermekben történt.

A kórház korábban helyreigazítási pereket is kezdeményezett a szerintük valótlan közlések miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban több érintett tanú meghallgatása után jogerősen elutasította az elkülönítésre vonatkozó kórházi kérést, mondván: "olyan egybehangzó előadások történtek, amelyek azt erősítették meg, hogy a roma kismamák ténylegesen évek óta, különösen a szülést megelőzően úgy kerülnek elhelyezésre, hogy nem kerülnek nem roma kismamákkal egy szobába". Egy későbbi helyreigazítási perben ugyanakkor a Fővárosi Ítélőtábla kimondta: a roma kismamák néhány esetben észlelt külön kórteremben való elhelyezése nem volt folyamatos és tudatos.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt