2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megyei iroda a romáknak?
2004. 03. 01. 00:00

A kisebbségi önkormányzat helyiségében a vendéglátó Sarud mellett Kisköre, Eger, Nagyfüged, Tiszanána, Egerbakta és Kerecsend képviselői vettek részt az év első klubrendezvényén.

A kisebbségi önkormányzat helyiségében a vendéglátó Sarud mellett Kisköre, Eger, Nagyfüged, Tiszanána, Egerbakta és Kerecsend képviselői vettek részt az év első klubrendezvényén. A 2004-es program összeállításához csak ezekről a helyekről érkezett javaslat Balogh László klubvezetőhöz. A Heves Megyei Cigány Képviselők Klubja két levél megírásáról határozott. Megkeresik Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, hogy gondoskodjon Egerben egy megyei iroda felállításáról. Itt a cigányságot érintő programok feltérképezése, élethelyzetük javítását szolgáló információk gyűjtése folyna, amit minden roma kisebbségi önkormányzatnak eljuttatnának.

Sós Tamásnál, Heves Megye Közgyűlése elnökénél pedig azt kezdeményezik, hogy szűkebb hazánk parlamentjében hozzák létre a cigány kisebbségi bizottságot. Vonják be a közgyűlés bizottságainak munkájába a roma képviselőket, hogy közvetlenül érvényesítsék érdekeiket, ott legyenek a Hevesben élő cigány lakosság jövőbeni sorsát meghatározó döntések előkészítésénél.