2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Folytatódó fosztogatások, tüntetések
2004. 02. 26. 00:00

rA rendőrség a riasztó berendezés jelzését követő fél óra múltán jelent meg a helyszínen, ahol a tettesek közül már senkit sem találtak meg.

Süvétén (Sivetice), a nagyrőcei (Revúca) járásban fekvő gömöri faluban szerdára virradóra betörték az élelmiszerbolt kirakatát, és 20 ezer korona értékű árut, zömmel kávét, cigarettát, csokoládét és szeszes italokat, valamint kisebb mennyiségben élelmiszert, száraztésztát, cukrot, hüvelyeseket vittek el és testápoló készítményeket vittek el.

Ugyanebben a járásban Gicén (Hucín), a gömöri fazekas hagyományokról híres faluban ennél jelentősebb, megközelítőleg 100 ezer korona értékű áruval távozott a 15-20 fosztogató, akik szinte a teljes kávé- és italkészletétől fosztották meg a tulajdonost, de hentesárut, cukrot és egyéb élelmiszert is elvittek, majd a sót és cukrot tartalmazó zsákok hasát felhasogatták és az árut szétszórták.

A rendőrség a riasztó berendezés jelzését követő fél óra múltán jelent meg a helyszínen, ahol a tettesek közül már senkit sem találtak meg. A 800 lelket számláló falu lakosságának 60 százaléka roma nemzetiségű.