HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködés a BRFK és a Fővárosi Cigány Önkormányzat között

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Február 15    Forrás: ma.hu


Ez a cikk archív

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság - értesült az X-Press.


Hirdetmény

A megállapodás alapvető célja, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek jogegyenlőségének megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel is segítse. Célja továbbá a rendőrség és a cigányság közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése, amelynek fő területei az együttműködés, az ismeretterjesztő kommunikáció, a bűnmegelőzés valamint az áldozattá válás elkerülése.

Az együttműködési megállapodásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a cigány lakossággal kapcsolatos szakmai, képzési programjait egyezteti a Fővárosi Cigány Önkormányzattal és a testület számára véleményezési jogot biztosít. A cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítésével kapcsolatban konkrét segítséget nyújt a pályázatok feltételrendszerének megismeréséhez. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vállalja továbbá, hogy tájékoztató anyagokat, illetve előadásokat biztosít a Fővárosi Cigány Önkormányzat rendezvényeire, amelynek célja a cigányság célzott csoportjai - kiemelten a gyermekek, a fiatalkorúak, valamint a fiatal felnőttek - ismereteinek bővítése, és segítségnyújtás az őket fenyegető veszélyek felismeréséhez és elkerüléséhez. Továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya előre kidolgozott és a Fővárosi Cigány Önkormányzat által előre jóváhagyott tematika alapján, a cigány népismeret keretében a roma kultúráról, szokásokról, hagyományokról kétheti rendszerességgel előadásokat tart a közrendvédelmi állomány részére.

Az együttműködési megállapodásban a Fővárosi Cigány Önkormányzat vállalja, hogy aktív részt vállal a rendőrséggel szembeni, a cigányság körében kialakuló előítéletek csökkentésében, intenzív felvilágosító tevékenységet folytat. Ezen célok elérésének érdekében a hatékony koordináció elengedhetetlen. A felek megállapodtak abban, hogy minden évben közös munkatervet készítenek illetve képviselőik havonta találkoznak és a felmerülő problémákat megbeszélik, indokolt esetben napi munkakapcsolatban tartanak.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt