HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választási aggodalom

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  horváth, aladár
2004 Február 14    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

A romaszavazatok megvásárlásától tart az európai parlamenti választásokon a Roma Szerveztek Polgári Szövetsége. Az Országos Cigány Önkormányzat alaptalannak tartja a szervezet aggodalmát, Horváth Aladár szerint a kijelentés politikai riogatás.


Hirdetmény

A magát pártsemlegesnek valló RSZPSZ úgy véli: a politikai pártok "üveggyöngyökért" cserébe veszik majd meg a roma szavazók voksát. A szervezet ügyvivője, Makai István csütörtökön Budapesten közölte: a jelenlegi - a tömörülés szerint baloldali támogatottságot élvező - roma vezetés megosztja a cigánytársadalmat. Azt sem tudjuk, ki az Országos Cigány Önkormányzat legitim elnöke - tette hozzá. Makai szólt a roma politikai államtitkárságról is, jelezve: a 2002-ben a Miniszterelnöki Hivatal részeként létrehozott szervnek ma már csak véleményezési joga van, a romákat érintő döntések meghozatalában nem tud érdemben részt venni. Az RSZPSZ szélesebb körű társadalmi párbeszédet és az integrációs folyamat felgyorsítását sürgeti.

Fodor Ferenc, az Országos Cigány Önkormányzat sajtóreferense az Europress kérdésére közölte: az OCÖ megalapozatlannak tartja az RSZPSZ aggodalmát. Az OCÖ szeretné, ha minél több roma venne részt az európai parlamenti választásokon. Az önkormányzat úgy véli, a voksoláskor a cigány származású szavazók tudatos döntést hoznak majd, tisztában lesznek azzal, hogy kire, miért szavaznak. Az OCÖ vezetésének legitimitásáról szólva Fodor közölte: az önkormányzat elnöke Kolompár Orbán. Bővebben az OCÖ nem kívánja kommentálni az RSZPSZ kijelentését.

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke az Europressnek elmondta: akik a választások elcsalásától tartanak, lenézik a romákat. A pártok jelölteket állítanak, akik versenyezni fognak a szavazók bizalmáért.

A romák vannak olyan felkészült állampolgárok, mint a többségi társadalom bármely tagja, tudni fogják, hogyan kell dönteniük. A romatársadalom éppoly differenciált, mint a többségi társadalom. Aki meg van elégedve a kormány munkájával, nyilván a kormánypárti jelöltre fogja leadni voksát, aki nem, az az ellenzék képviselőjére szavaz majd - tette hozzá.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt