2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Önkényuralmi jelképek használata miatt nyomoznak Jászladányon
2004. 02. 09. 00:00

Másnap még úgy tűnt, hogy a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz majd ügyben, ám mára kiderült, mégis a Jászberényi Rendőrkapitányság vizsgálja tovább azt.

Lengyel György azt is elmondta, nem zárható ki, hogy később etnikai csoport tagjai elleni erőszakkal is meggyanúsítják majd az elkövetőket. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a náci szimbólummal, az akasztófával, és a "meghalsz cigány!" felirattal "nyomatékosított" fenyegetést múlt hét csütörtökön festették Kállai házára, kerítésére, és az az előtti járdára.

Másnap még úgy tűnt, hogy a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz majd ügyben, ám mára kiderült, mégis a Jászberényi Rendőrkapitányság vizsgálja tovább azt. Az eset óta a helyi rendőrőrs fokozottan figyeli a négy gyermekes család házát. Kállai László elmondta: azóta nem érte atrocitás, "nyugodt a helyzet".

A Roma Polgárjogi Alapítvány levelet küldött pénteken a belügyminiszternek, azt kérve, hogy sürgősen intézkedjen a támadó vagy támadók kézre kerítésében, és biztosítson rendőrségi védelmet a családnak. A tárcánál azt közölték, még nem érkezett meg hozzájuk a jogvédők kérése. A településen utoljára három éve, a magániskola-ügy kirobbanásakor történtek hasonló események. Akkor éjjelente csuklyások bántalmazták a romákat.