2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Becsapott romák
2004. 01. 27. 00:00

A tápiószecsői romák is megbíztak egy férfit, hogy intézze el a nekik járó roma holokauszt kárpótlást. Pénzt azonban még nem kaptak.

A tápiószecsői romák is megbíztak egy férfit, hogy intézze el a nekik járó roma holokauszt kárpótlást. Pénzt azonban még nem kaptak. Mivel nem tudják, hogy becsapták-e őket, elmentek a kiutalásokat intéző Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványhoz, hogy megkérdezzék, beérkezett-e a kérvényük.

"Ebben a kárpótlási ügyben legalább mondjon valamit! Valamit kell nyilatkozni, valamit mondania kell, ezért jöttünk fel vidékről, mert eddig nem nyilatkoztak" - mondta Maka Lajos .

A közalapítvány vezetője nem nyilatkozott az RTL Klub Híradójának. Azt mondta, hogy ők is tudnak a csalásokról, ezért sokkal lassabban mennek a kiutalások. Összesen tízezer igény érkezett, ebből négyezret már kifizettek.

A tápiószecsőiek feljelentették a faluban ősszel járt férfit, aki minden adatukat begyűjtötte.

A faluban megjelent idegen száz és százötvenezer forint közötti összegeket ígért az idős romáknak, ha őt és ügyvédjét bízzák meg, hogy eljárjanak a roma kárpótlás ügyében. A tápiószecsőiek közül tizennégyen alá is írták a megbízást.

A rendőrség már hónapok óta nyomoz az ügyben. Egyelőre azt vizsgálják, hogy a romák által megbízott győri ügyvéd számlájára érkeztek-e már a holokauszt kárpótlás miatt utalt összegek.

Az RTL Klub Híradó információi szerint életkortól függően 900 ezer- 1 millió 800 ezer forint közötti kárpótlást fizet az Osztrák Megbékélési Alap a roma származású holokauszt túlélőknek.