HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Becsapott romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  holokauszt, kárpótlás
2004 Január 27    Forrás: RTLKlub


Ez a cikk archív

Az országban több helyen is visszaéltek a roma származású holokauszt túlélők kárpótlásával. A rendőrség szerint több önjelölt ügyintéző is feltűnt az ország különböző pontjain, elkérték az idős romák személyes adatait, és azzal hitegették őket, hogy borsos közvetítői díj fejében elintézik az Osztrák Megbékélési Alaptól kérhető kárpótlást.


Hirdetmény

A tápiószecsői romák is megbíztak egy férfit, hogy intézze el a nekik járó roma holokauszt kárpótlást. Pénzt azonban még nem kaptak. Mivel nem tudják, hogy becsapták-e őket, elmentek a kiutalásokat intéző Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványhoz, hogy megkérdezzék, beérkezett-e a kérvényük.

"Ebben a kárpótlási ügyben legalább mondjon valamit! Valamit kell nyilatkozni, valamit mondania kell, ezért jöttünk fel vidékről, mert eddig nem nyilatkoztak" - mondta Maka Lajos .

A közalapítvány vezetője nem nyilatkozott az RTL Klub Híradójának. Azt mondta, hogy ők is tudnak a csalásokról, ezért sokkal lassabban mennek a kiutalások. Összesen tízezer igény érkezett, ebből négyezret már kifizettek.

A tápiószecsőiek feljelentették a faluban ősszel járt férfit, aki minden adatukat begyűjtötte.

A faluban megjelent idegen száz és százötvenezer forint közötti összegeket ígért az idős romáknak, ha őt és ügyvédjét bízzák meg, hogy eljárjanak a roma kárpótlás ügyében. A tápiószecsőiek közül tizennégyen alá is írták a megbízást.

A rendőrség már hónapok óta nyomoz az ügyben. Egyelőre azt vizsgálják, hogy a romák által megbízott győri ügyvéd számlájára érkeztek-e már a holokauszt kárpótlás miatt utalt összegek.

Az RTL Klub Híradó információi szerint életkortól függően 900 ezer- 1 millió 800 ezer forint közötti kárpótlást fizet az Osztrák Megbékélési Alap a roma származású holokauszt túlélőknek.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt