HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Késik a fővárosi Cigányház kialakítása

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  frokk, romano kher
2004 Január 23    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Két év vizsgálódás után újabb fiaskót szenvedett el a budapesti Cigányház-Romano Kher elhelyezése - közölte Tirts Tamás. A Fővárosi Közgyűlés kisebbségi bizottságának fideszes elnöke az MTI-nek pénteken elmondta: 1999-ben döntött először a bizottság arról, hogy támogatja a főváros intézményeként működő komplex roma művelődési ház elhelyezését.


Hirdetmény

Az öt éve elfogadott javaslat szerint a X. kerületben a Fehér út-Gyakorló utca-Keresztúri út-MÁV-vasút térségében épült volna fel az intézmény. Az elképzelés a jelzett térségbe szánt tematikus park ötlete miatt elbukott. A szakbizottság 2002 nyarán az intézmény igazgatójának javaslatára határozatban támogatta azt, hogy a VIII. kerületi Tavaszmező utca 6. szám alatti ingatlant vegyék fővárosi tulajdonba e célra.

Demszky Gábor főpolgármester kezdeményezésére a VIII. kerület jelezte, hogy az állami tulajdonú ingatlant bérleti joggal átadná a fővárosnak egy Orczy utcai épületért. A főpolgármesteri hivatal lakásügyi osztálya a múlt év nyarán megállapította, hogy ha a főváros átveszi az ingatlant, évi egymillió forintot kellene a kezelésére költenie, miközben ennek az összegnek az egyharmadát kapná meg a bérleti díjból.

Az ingatlan leromlott állapota miatt, illetve, mivel a fővárosi tulajdonú lakások lakbére nagyobb a VIII. kerület által kiszabottnál, a városháza lakásügyi osztálya nem javasolta az ingatlancserét. Vajda Pál főpolgármester-helyettes ezt a javaslatot terjesztette a szakbizottság elé. Tirts Tamás közölte: a bizottság tovább szorgalmazza, hogy a főváros megoldást találjon a Cigányház kialakítására. A romák az elmúlt években már több javaslatot tettek a helyszínre, ezek azonban mindig meghiúsultak, többnyire a helyiek tiltakozása miatt. A bizottsági elnök úgy tudja, hogy szinte már minden kisebbségnek van olyan bázisa, ahol közösségi rendezvényeket tarthat.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt