HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OCÖ: Regionális és megyei intézményhálózat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Január 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 2003-2006-os programjának egyik legfontosabb eleme a regionális és megyei intézményhálózat felállítása - hangzott el az OCÖ csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Hirdetmény

Az Országos Cigány Önkormányzat feladat megvalósításához szükségesnek tartja, hogy a hálózatban működtetett program részeként a helyi cigány kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek megismerjék azokat a technikákat, amelyek segítségével élni tudnak az uniós csatlakozás adta lehetőségekkel, és képesek lesznek minél több sikeres - szakmai és kulturális - program bonyolítására.

A hálózati irodákban 127 - főként közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező - roma munkanélküli foglalkoztatása valósul meg, valamint kezdetét veszi egy olyan - több hónapon át tartó - képzés, ahol az alkalmazottak számára a feladataik ellátásához szükséges - elsősorban a foglalkoztatással és a szociális ügyek intézésével összefüggő hazai és uniós jogi, közigazgatási és intézményrendszerbeli - ismeretek megszerzése a cél.

A program tökéletesítése céljából az országos önkormányzat folyamatosan egyeztetett a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és a munkaügyi tárca illetékeseivel. Mivel a források bizonyos részben már rendelkezésre állnak, 2004 első negyedévében az irodák megkezdhetik tényleges működésüket.

Január 31-ig sor kerül a működéshez szükséges beruházásokra, az irodák infrastruktúrájának kialakítására, a tervezettek szerint február 15-én megkezdődhet a foglalkoztatottak képzése, a hét régióban kijelölt helyszíneken.

Az OCÖ bízik abban, hogy a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testületének február 4-i ülésén megszületik a döntés, amely biztosítja az alkalmazottak további foglalkoztatásához szükséges forrásokat.

Az OCÖ vezetésének várakozása szerint az intézményhálózat elősegítheti a roma társadalom helyzetének javítását.

A szakmai szempontokat - a hatékony munkavégzés érdekében - nem szoríthatják háttérbe egyéni érdekek, és egyéni érdekeken alapuló politikai célok - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt