2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

OCÖ: Regionális és megyei intézményhálózat
2004. 01. 15. 00:00

A hálózati irodákban 127 - főként közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező - roma munkanélküli foglalkoztatása valósul meg.

Az Országos Cigány Önkormányzat feladat megvalósításához szükségesnek tartja, hogy a hálózatban működtetett program részeként a helyi cigány kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek megismerjék azokat a technikákat, amelyek segítségével élni tudnak az uniós csatlakozás adta lehetőségekkel, és képesek lesznek minél több sikeres - szakmai és kulturális - program bonyolítására.

A hálózati irodákban 127 - főként közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező - roma munkanélküli foglalkoztatása valósul meg, valamint kezdetét veszi egy olyan - több hónapon át tartó - képzés, ahol az alkalmazottak számára a feladataik ellátásához szükséges - elsősorban a foglalkoztatással és a szociális ügyek intézésével összefüggő hazai és uniós jogi, közigazgatási és intézményrendszerbeli - ismeretek megszerzése a cél.

A program tökéletesítése céljából az országos önkormányzat folyamatosan egyeztetett a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és a munkaügyi tárca illetékeseivel. Mivel a források bizonyos részben már rendelkezésre állnak, 2004 első negyedévében az irodák megkezdhetik tényleges működésüket.

Január 31-ig sor kerül a működéshez szükséges beruházásokra, az irodák infrastruktúrájának kialakítására, a tervezettek szerint február 15-én megkezdődhet a foglalkoztatottak képzése, a hét régióban kijelölt helyszíneken.

Az OCÖ bízik abban, hogy a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testületének február 4-i ülésén megszületik a döntés, amely biztosítja az alkalmazottak további foglalkoztatásához szükséges forrásokat.

Az OCÖ vezetésének várakozása szerint az intézményhálózat elősegítheti a roma társadalom helyzetének javítását.

A szakmai szempontokat - a hatékony munkavégzés érdekében - nem szoríthatják háttérbe egyéni érdekek, és egyéni érdekeken alapuló politikai célok - hangzott el a sajtótájékoztatón.