2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MSZP Országos Cigány Tagozatának közleménye
2004. 01. 15. 00:00

Az MSZP Országos Cigány Tagozata kéri az OCÖ minden tagját, - hogy a pártbeállítottságtól, csoportérdektől függetlenül -, végre teremtsenek nyugodt körülményeket a konstruktív munkavégzéshez.

Ez a magyarországi cigány nemzetiségű polgárok számára elfogadhatatlan, mivel az OCÖ továbbra sem a felelősségteljes munkával van elfoglalva és a kormányzatnak sem lehet ezáltal segítő partnere, következésképpen nem járul hozzá a magyarországi cigányság életének jobbításához, felemelkedéséhez.

Az MSZP Országos Cigány Tagozata kéri az OCÖ minden tagját, - hogy a pártbeállítottságtól, csoportérdektől függetlenül -, végre teremtsenek nyugodt körülményeket a konstruktív munkavégzéshez, dolgozzák ki az OCÖ szakmai programját, és kezdjék el annak megvalósítását. Ezzel egyidejűleg fejezzék be a személyi torzsalkodásokat, kezdjék el azon feladatok megvalósítását, amelyet a jogszabályok hatáskörükbe utaltak és amit a magyarországi cigányság, mint felelősségteljes képviselőktől elvár.

Az MSZP Országos Cigány Tagozata visszautasítja mindazon törekvéseket, amelyek az OCÖ-n belüli és egyes vezetői közötti személyi ellentétek következtében a Medgyessy-kormány által megkezdett kormányzati esélyegyenlőségi és romapolitika megvalósítását gyengítik, hátráltatják és annak eredményességét is veszélyeztetik.

Csík Tamás

elnök

MSZP Országos Cigány Tagozat