HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választási csalás a vád

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Január 11    Forrás: Petőfi Népe


Ez a cikk archív

Választási csalás vádja miatt állítják bíróság elé Kecskeméten a jánoshalmi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét. A férfi szabadlábon védekezik. Büntetőügyét a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon dr. Feleky Pál bírói tanácsa tárgyalja.


Hirdetmény

2003. szeptember 7-én történt időközi választást tartottak ugyanis akkor Jánoshalma 1-es számú választókerületében. Az ügyészség szerint Kolompár László durván megszegte a választási törvényt.

A férfi még 2002-ben bekerült a helyi cigány kisebbségi önkormányzatba, és ott megválasztották elnöknek. Egyúttal tagja lett a települési önkormányzat szociális bizottságának is, és javaslattételi jogot kapott az átmeneti segélyek kiosztásánál. Hasonló javaslattételi jogot szerzett - írja a vádirat - a közhasznú munkák végeztetése területén. Az ügyészség szerint a vádlott a választás napján és az azt megelőző napon több választópolgár választói akaratának befolyásolásában is megsértette a kampánycsendet. Két jánoshalmi asszonyt megfenyegetett szombaton - írja az ügyészség -, hogy amennyiben nem az általa megnevezett jelöltre szavaznak, úgy nem kapnak többé közhasznú munkavégzési lehetőséget. Sőt, a meglévő munkájukat is elvesztik. Egyúttal közölte állítólag a választókkal azt is, hogy vasárnap értük megy, és ő viszi majd el őket szavazni. A két aszszony azonban nem várt Kolompárra. Amikor erről a vádlott tudomást szerzett, akkor - az ügyészség szerint - mindkét nőn számon kérte, hogy a megbeszéltek szerint voksolt-e.

Az ügyészség úgy véli, hogy a férfi magatartása már csak azért is elítélendő, mert Jánoshalmán a munkanélküliek körében elterjedt, hogy tőle függ a közmunka-lehetőség. Ezért a választás rendje elleni bűntettel vádolják most a jánoshalmi kisebbségi önkormányzat elnökét.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt