HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felszámolják a telepet?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Január 11    Forrás: Dunántúli Napló


Ez a cikk archív

Az elhanyagolt állapotú sportvölgyi barakkokban rendkívül rossz körülmények között ma már csak néhány népes, zömében roma család él. A komlói Cigány Kisebbségi Önkormányzat szerette volna megoldani a sportvölgyi telep problémáját, azonban erre tavaly nem volt lehetőségük.


Hirdetmény

Hegedűs István, a komlói CKÖ elnöke elmondta, Teleki Lászlóval, a cigányügyekért felelős államtitkárral, valamint a város vezetésével szeretnének tárgyalásokat kezdeményezni a telep felszámolása érdekében. Erre lehetőséget biztosítana a Miniszterelnöki Hivatal által most elindítandó program, amelynek részleteiről és lehetőségeiről a tárgyalások folyamán kaphatnak további információt.

Dr. Szakács László, Komló alpolgármestere elmondta, a sportvölgyi állapotokat a város anyagi lehetőségei miatt nem tudják megszüntetni, de tisztában vannak vele, hogy a helyzeten javítani kell akkor is, ha a barakklakásokat nem tudják felszámolni.

- Az országos cigány önkormányzat forráshiánya miatt a cigány lakásépítési program teljesen leállt, annak ellenére, hogy az önkormányzat vagyonrendeletének módosításával lehetőséget teremtett arra, hogy telkeket biztosítson az építkezéshez - tette hozzá az város alpolgármestere. - Így, a korábbi elképzelésekkel szemben tíz roma családnak nem tudunk új otthont biztosítani a program újbóli elindításáig.

Ha a sportvölgy megszűnik, akkor az ott lakóknak valószínűleg más szociális szükséglakásokat utalnának ki, hiszen a most megépült 48 bérlakással enyhültek a város lakásgondjai. Az új összkomfortos otthonokba azonban olyanok költözhetnek majd, akik eddig is szociális lakásokban laktak, és bírják a magasabb rezsiköltséget. A közelmúltban a CKÖ azt kérte, hogy a volt kenderföldi iskolából kialakított bérleményekbe három-négy roma származású bérlőre javaslatot tehessen.

Az önkormányzat nyáron megállapított bérleti díjai szerint a szociális alapon kiutalt összkomfortos lakás 112, a szükséglakás 50, a félkomfortos 65 forintba kerül négyzetméterenként.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt