2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Felszámolják a telepet?
2004. 01. 11. 00:00

A komlói CKÖ elnöke elmondta, Teleki Lászlóval, a cigányügyekért felelős államtitkárral, valamint a város vezetésével szeretnének tárgyalásokat kezdeményezni a telep felszámolása érdekében.

Hegedűs István, a komlói CKÖ elnöke elmondta, Teleki Lászlóval, a cigányügyekért felelős államtitkárral, valamint a város vezetésével szeretnének tárgyalásokat kezdeményezni a telep felszámolása érdekében. Erre lehetőséget biztosítana a Miniszterelnöki Hivatal által most elindítandó program, amelynek részleteiről és lehetőségeiről a tárgyalások folyamán kaphatnak további információt.

Dr. Szakács László, Komló alpolgármestere elmondta, a sportvölgyi állapotokat a város anyagi lehetőségei miatt nem tudják megszüntetni, de tisztában vannak vele, hogy a helyzeten javítani kell akkor is, ha a barakklakásokat nem tudják felszámolni.

- Az országos cigány önkormányzat forráshiánya miatt a cigány lakásépítési program teljesen leállt, annak ellenére, hogy az önkormányzat vagyonrendeletének módosításával lehetőséget teremtett arra, hogy telkeket biztosítson az építkezéshez - tette hozzá az város alpolgármestere. - Így, a korábbi elképzelésekkel szemben tíz roma családnak nem tudunk új otthont biztosítani a program újbóli elindításáig.

Ha a sportvölgy megszűnik, akkor az ott lakóknak valószínűleg más szociális szükséglakásokat utalnának ki, hiszen a most megépült 48 bérlakással enyhültek a város lakásgondjai. Az új összkomfortos otthonokba azonban olyanok költözhetnek majd, akik eddig is szociális lakásokban laktak, és bírják a magasabb rezsiköltséget. A közelmúltban a CKÖ azt kérte, hogy a volt kenderföldi iskolából kialakított bérleményekbe három-négy roma származású bérlőre javaslatot tehessen.

Az önkormányzat nyáron megállapított bérleti díjai szerint a szociális alapon kiutalt összkomfortos lakás 112, a szükséglakás 50, a félkomfortos 65 forintba kerül négyzetméterenként.