2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kövesi Vilmos újévi jókívánsága a magyarországi cigányságnak
2003. 12. 31. 00:00

Kívánom, hogy az új esztendőben a romákban is legyen még több szándék arra, hogy közösen építsük hazánkat, közösségünket és társadalmunkat.

Kívánom, hogy az új esztendőben a romákban is legyen még több szándék arra, hogy közösen építsük hazánkat, közösségünket és társadalmunkat, hogy az emberek oda tudnak majd figyelni egymásra, és ez által az életünk szebb és jobb lesz ebben az országban.

Magyarország öt hónap múlva teljes jogú tagja lesz az Európai Uniónak, és a gazdasági fellendülés mellett a romák életkörülményei is javulni fognak.

Egy új Európa részesei leszünk, ezért nem élhetnek testvéreink nyomortelepeken, viskókban, nem lehet kizárni őket az osztálytermekből, nem tanulhatnak kisegítő iskolákban!

A magyarországi roma politikusoknak és az Országos Cigány Önkormányzatnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a romák integrációjának folyamata minél hamarabb befejeződjön, és egy olyan társadalom részesei legyünk, ahol számítanak a véleményünkre, javaslatainkra és munkánkra az élet minden területén.

Az elkövetkezendő évben politikusként és emberként egyaránt mindent megteszek annak érdekében, hogy segítsem, támogassam testvéreimet, és jobb, sikeresebb programok mentén dolgozva javítsam életkörülményeiket.

A 2003-as év az előkészítés éve volt, a 2004. év pedig a megvalósítás és a végrehajtásé lesz.

A politikai nézeteltérések nem akadályozhatják munkánkat, előrehaladásunkat abban, hogy mindezek megvalósuljanak!

Ebben az évben elhoztuk a Vatikánból II. János Pál pápa áldását, aki az egyház papjaival együtt szintén imádkozik értünk, romákért, hogy mindezek megvalósuljanak.

Kívánom minden magyar állampolgárnak, minden roma testvéremnek, hogy erőben, egészségben tudja végezni munkáját, és váljanak valóra tervei, álmai 2004-ben!

Sikeres, Boldog Új Évet Kívánok!

Tál tumenge baktalo o névobérs tereszenlesz vojászá baktasza tumáre családosza ketáne!

Kövesi Vilmos
Az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese