2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hidak a digitális szakadék fölött
2003. 12. 18. 00:00

A minisztérium 2003-ban 1005 kisebbségi önkormányzatot jutatott számítógéphez, a kisebbség és többség közötti digitális szakadék áthidalásának érdekében.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az információs társadalom egyik alapvető feltététele a mindenki számára biztosított hozzáférés az informatikai eszközökhöz, tartalmakhoz, szükséges tudáshoz.

Csepeli kiemelte a társadalmi integráció fontosságát az infokommunikációs eszközök segítségével. Hozzátette az új technológia eszközeinek segítségével csökkenteni és meg kell szüntetni a lemaradó csoportok társadalmi, gazdasági és politikai hátrányait.

A minisztérium 2003-ban 1005 kisebbségi önkormányzatot jutatott számítógéphez, a kisebbség és többség közötti digitális szakadék áthidalásának érdekében. A jövőben az IHM viszont már olyan programot szeretne elindítani, melyben a kissebségek technológiát felhasználhatják saját közösségeik és identitásuk erősítésének érdekében. Az IHM kisebbségek program keretében a 2003-ban mintegy 300 millió forint kerettel rendelkezett.