HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OCÖ: A Roma Polgárjogi Mozgalom meggondolatlan, felelőtlen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2003 December 05    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Roma Polgárjogi Mozgalom meggondolatlan, felelőtlen akciót kíván elindítani, ami mély felháborodással tölti el az Országos Cigány Önkormányzatot. A sajtóból szerzett információk szerint az RPM "levélszavazással" kívánja megszólaltatni a 4000 cigány kisebbségi önkormányzati képviselőt a választói névjegyzékkel kapcsolatban.


Hirdetmény

Kérdés, hogy a polgárjogi mozgalom levelének melléklete tartalmazza-e a vonatkozó törvény módosító javaslatának szövegét, hiszen ennek ismerete és alapos tanulmányozása nélkül az adott témában bármiféle - támogató vagy elutasító - megnyilatkozás teljességgel megalapozatlan lenne. Kérdés, hogy a polgárjogi mozgalom - amelynek vezetői a jelek szerint továbbra is megkérdőjelezik az OCÖ 53 képviselőjének legitimitását - felkészítették-e előzetesen a cigány kisebbségi önkormányzatok képviselőit arra, hogy jövőjükről felelős döntést hozzanak. Kérdés, hogy egy ilyen akció - nemes célkitűzései ellenére - lehet-e valóságos, a roma társadalom egészére kiterjedő egyeztetés, vagy csupán egyszerű politikai manőver, amely a magyarországi cigányság félrevezetését célozza.

Tudjuk, a magyarországi roma társadalom jövőjét meghatározza a kisebbségi és a választójogi törvény módosítása. Az OCÖ elnöksége és legutóbbi Közgyűlése hosszasan, a lehetőségeket és javaslatokat figyelembe véve hozta meg döntését e tárgykörben. Bízunk abban, hogy a magyarországi cigányság azért szavazott bizalmat a jelenlegi országos önkormányzatnak, mert az valóban hatékonyan, eredményesen tudja képviselni érdekeit.

Kolompár Orbán
az OCÖ elnöke
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • A KÁVÉHÁZI CIGÁNYZENE NEM A MÚLT SZÁZADÉ!

  • Különleges koncertre készül a Gandhi Pécsett

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknak

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBANCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt