HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Phralipe szakít a Lungo Drommal

betűméret csökkentése betűméret növelése
2003 Január 28    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

A Phralipe Független Cigány Szervezet felmondta a megállapodást a Lungo Drom vezette választási koalícióval - közölte Osztojkán Béla, a szervezet vezetője. (


Hirdetmény

Osztojkán Béla egészségi állapotára hivatkozott, de a döntés mélyebb okát a Lungo Drom (LD) január 11-i "botrányos kivonulásában" jelölte meg, utalva az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elektori gyűlésén történtekre.

- Személyes döntésem volt, de a Phralipe vezetőinek és elektorainak kérésére mondtam fel az LD-vel kötött választási szerződést - fogalmazott Osztojkán Béla, aki az LD választási koalíció jelöltjeként, illetve OCÖ-képviselőként indult az előző választáson.

A Phralipe vezetője szólt arról, hogy egyetlen szervezethez sem kíván csatlakozni. Szavai szerint elektorként részt vesz az újólag, március 1-jére kiírt választáson, mint az egyik település kisebbségi önkormányzatának vezetője élni fog szavazati jogával, s a Demokratikus Roma Koalíciót fogja támogatni. Mint mondta, a Phralipe-képviselőknek szuverén joguk eldönteni, miként szavaznak a megismételt választáskor.

- Remélem, hogy a 65 elektor hasonlóképpen dönt, mint én - tette hozzá. Ismertetése szerint a Lungo Drom Választási Koalíciónak rajta kívül két Phralipe-színekben mandátumot szerzett tagja van, ők még nem döntöttek arról, hogy vállalják-e a jelöltséget az LD-ben.

Osztojkán Béla a civil önszerveződés erősítését tartja fontosnak, ezért az Országos Cigány Önkormányzat megalakulása után a Phralipe civil szervezetekkel kíván megállapodásokat kötni.

"A Lungo Drom Választási Koalíció tiszteletben tartja Osztojkán Bélának, a Phralipe vezetőjének döntését, mely szerint betegségére való tekintettel kilép a választási koalícióból, és nem kíván képviseletet vállalni az új Országos Cigány Önkormányzatban" - tudatta közleményben Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a választási koalíció képviseletében.

Közleménye szerint "Osztojkán Béla emellett arról is tájékoztatta koalíciós társait, hogy ő és szervezete azonban továbbra is támogatja azokat a Phralipe szervezetéhez tartozó képviselőket, akik a Lungo Drom Választási Koalíció képviselőjelölt-listáján indulnak az országos cigány önkormányzati választáson".

Farkas Flórián szerint a Lungo Drom választási koalíciót jelenleg 13-14 szervezet alkotja.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt