HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egyeztetés a Lungo Drom és a DRK között

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  horváth, aladár
2003 Január 22    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A közeli napokban egyeztetést kezdeményez a megismétlendő országos cigány elektori gyűlés gördülékeny, zavartalan lebonyolítása érdekében a Demokratikus Roma Koalíció (DRK) a Lungo Drommal (LD). Ezt Horváth Aladár, a DRK egyik vezetője közölte szerdán az MTI-vel.


Hirdetmény

Mint mondta, ajánlatukkal akkor fordulnak az LD-hez, ha az Országos Választási Irodával csütörtökön folytatandó egyeztetésen nem sikerül fontos kérdésekben egyezségre jutnia a két nagy tömörülésnek.

Horváth Aladár közlése szerint szeretnék, ha a DRK és az LD megállapodna abban, hogy egy-egy levezető elnököt javasolnak a gyűlésen és megszavazzák a másik koalíció személyi javaslatát is, valamint konszenzus alakulna ki a szavazatszámláló bizottság tagjairól.

Emlékeztetett arra, hogy a január 11-diki - később a Legfelsőbb Bíróság által megismételni rendelt - elektori gyűlésen több mint négy órát vett igénybe e technikai szavazások lebonyolítása.

A megismételt elektori gyűlésig nem állít önállóan OCÖ-elnökjelöltet a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF).

Kolompár Orbán, az MCF elnökének szerdai közleménye szerint az MCF által is alkotott Demokratikus Roma Koalíció (DRK) szervezetei "bátran állnak a következő választás elé", bízva abban, hogy ismét "elsöprő győzelmet" aratnak a Lungo Drom felett.

Hozzáteszi: az általa vezetett tömörülés a Legfelsőbb Bíróság (LB) múlt heti, az országos cigány elektori gyűlés megismétlését elrendelő határozatát "elfogadja, de nem ért egyet a döntéssel". Utal arra is, hogy sem az Országos Választási Bizottság, sem az LB nem találta megalapozottnak Farkas Flórián Lungo Drom-elnök szabálytalanságokra, csalásokra hivatkozó beadványait.

- A választások után a DRK-t alkotó roma szervezetek közös elnökjelöltet állítanak, akit majd az újonnan felálló 53 fős közgyűlés választ meg - tartalmazza a közlemény.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt