2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Egyeztetés a Lungo Drom és a DRK között
2003. 01. 22. 00:00

A megismételt elektori gyűlésig nem állít önállóan OCÖ-elnökjelöltet a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF).

Mint mondta, ajánlatukkal akkor fordulnak az LD-hez, ha az Országos Választási Irodával csütörtökön folytatandó egyeztetésen nem sikerül fontos kérdésekben egyezségre jutnia a két nagy tömörülésnek.

Horváth Aladár közlése szerint szeretnék, ha a DRK és az LD megállapodna abban, hogy egy-egy levezető elnököt javasolnak a gyűlésen és megszavazzák a másik koalíció személyi javaslatát is, valamint konszenzus alakulna ki a szavazatszámláló bizottság tagjairól.

Emlékeztetett arra, hogy a január 11-diki - később a Legfelsőbb Bíróság által megismételni rendelt - elektori gyűlésen több mint négy órát vett igénybe e technikai szavazások lebonyolítása.

A megismételt elektori gyűlésig nem állít önállóan OCÖ-elnökjelöltet a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF).

Kolompár Orbán, az MCF elnökének szerdai közleménye szerint az MCF által is alkotott Demokratikus Roma Koalíció (DRK) szervezetei "bátran állnak a következő választás elé", bízva abban, hogy ismét "elsöprő győzelmet" aratnak a Lungo Drom felett.

Hozzáteszi: az általa vezetett tömörülés a Legfelsőbb Bíróság (LB) múlt heti, az országos cigány elektori gyűlés megismétlését elrendelő határozatát "elfogadja, de nem ért egyet a döntéssel". Utal arra is, hogy sem az Országos Választási Bizottság, sem az LB nem találta megalapozottnak Farkas Flórián Lungo Drom-elnök szabálytalanságokra, csalásokra hivatkozó beadványait.

- A választások után a DRK-t alkotó roma szervezetek közös elnökjelöltet állítanak, akit majd az újonnan felálló 53 fős közgyűlés választ meg - tartalmazza a közlemény.