2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem lehetnek spermadonorok a romák
2003. 01. 21. 00:00

Az illetékesek tagadják, hogy faji megkülönböztetésről van szó. Lépéseiket azzal indokolják, hogy a házaspárok többsége kizárólag kaukázusi fehér embert szeretne biológiai apának.

Az illetékesek tagadják, hogy faji megkülönböztetésről van szó. Lépéseiket azzal indokolják, hogy a házaspárok többsége kizárólag kaukázusi fehér embert szeretne biológiai apának. Sőt nagyon sokan szőke, kékszemű gyermekre vágynak.

A bukaresti, a P. Sarbu Kórház keretében működő spermabank illetékeseinek elmondása szerint hetente 10-12 férfi ajánlkozik donorként. Az intézmény minden olyan 18 és 40 év közötti atlétikus testalkatú férfi jelentkezését elfogadja, akinek nincsen örökletes betegsége, nem cukorbeteg, rövidlátó, hepatitisz-beteg vagy túlsúlyos, szifilisz- vagy AIDS-fertőzött, illetve legalább érettségi diplomával rendelkezik.

Elmondásuk szerint eddig még egyetlen kliensük sem kért fekete, vagy roma férfitől származó spermát a megtermékenyítéshez. A legtöbb donor diák, aki egy kis mellékereset reményében látogatja a bankot. Ezt háromhavonta megtehetik, de ha időközben esetleg három gyerekük már sikeresen megfogant, akkor többé nem lehetnek spermadonorok.