HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Magyar Bálint fizetheti egy jászladányi roma diák tandíját

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Magyar, jászladány, bálint
2002 November 22    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Elbocsátották állásából a jászladányi önkormányzati iskola két hónapja felfüggesztett igazgatónőjét - derült ki a község polgármesterének mai sajtótájékoztatóján. Közben több neves politikus és közéleti személyiség részvételével mozgalom indult a roma diákok alapítványi iskolai tandíjának átvállalására.


Hirdetmény

Jászladány polgármestere, Dankó István örömmel nyugtázza az alapítványi iskola ügyében nemrég hozott bírósági, illetve ügyészségi döntést. "A független, politikamentes magyar bíróság kiválóan vizsgázott" - jelentette ki a községvezető, aki arról is beszámolt, hogy az önkormányzati tulajdonú iskola igazgatónőjével, Vincze Ferencnével szemben indított fegyelmi eljárás lezárásaként november 19-én visszavonta az igazgatónő megbízását, mert az csak 21 nap késéssel hajtotta végre a képviselő-testület az iskola osztálybontására és tantestületére vonatkozó utasítását. A késés odavezetett, hogy -fogalmazott a polgármester - 16 gyermeket átírattak a környék iskoláiba.

Ahogy arról a Roma Sajtóközpont korábban már beszámolt, a megyei közigazgatási hivatal pert indított az önkormányzat ellen, mert az a felszólítás ellenére nem volt hajlandó visszavonni a tulajdonában lévő iskola tantermeinek, a roma képviselet megkerülésével hozott bérbeadási határozatát. A döntés szerint a nemrégiben épült intézmény egyik szárnyát a szeptemberben - az oktatási minisztérium vétója miatt - csak egy napig működött, szegregációs szándékkal létrehozott alapítványi iskola használta volna.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság azonban - egy nappal a polgármestert posztján megerősítő, és feleségét az addig ellenérdekelt cigány önkormányzatba juttató önkormányzati választások után - jogerős döntésében az önkormányzatnak adott igazat a kérdésben. A megyei főügyészség pedig a napokban törvénysértőnek minősítette a közigazgatási hivatalnak az alapítványi iskola működési engedélyét megsemmisítő augusztusi határozatát.

Mindeközben a Népszava gyűjtést rendez a jászladányi roma gyermekeknek a minden bizonnyal újrainduló alapítványi iskolába történő beíratására. A listára eddig mintegy negyven neves közéleti személyiség iratkozott fel, többek között Magyar Bálint oktatási miniszter is jelezte részvételi szándékát. Dési János újságíró, a mozgalom szervezője elmondta, hogy a jelentkezők névsorát hétfőn teszik közzé. A listára az alábbi email címen lehet jelentkezni: jaszladany@896.hu
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt