HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigány önkormányzat Jászladányban?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jászladány
2002 November 07    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

A tervek szerint még ezen a héten megalakul a jászladányi cigány kisebbségi önkormányzat: az ötfős testületbe négy, nem roma származású jelölt került be. A sok vitát kavart helyi alapítványi iskola ügyében értesüléseink szerint hamarosan egyeztetés kezdődik az Oktatási Minisztérium és a település, valamint az intézményt működtető alapítvány vezetői között.


Hirdetmény

Az október 20-i kisebbségi önkormányzati választáson a legtöbb szavazatot a helyi polgármester felesége, Dankó Istvánné dr. Makai Gabriella ügyvéd kapta, őt követte Nagy Gellértné, az alapítványi iskola kuratóriumának elnökhelyettese, Balogh János, a polgármesteri hivatal építésügyi előadója és Tolvaj Árpád helyi villanyszerelő, a kisgazdapárt tagja. Ötödikként Banyáné Suki Rita futott be: ő az egyedüli, aki nemcsak elviekben vállalta a romák képviseletét, ő maga is e kisebbség tagja. A roma képviselő tudósítónknak úgy nyilatkozott: a cigány önkormányzat tagjai az oktatás színvonalának emelését, és a munkalehetőségek bővítését tartják elsőrendű feladatuknak. Szavai szerint még a választások előtt kidolgoztak egy olyan programot, amely lehetőséget ad arra, hogy alapítványi iskola működhessék Jászladányban. Dankó Istvánnét - aki a helyiek szerint a kisebbségi önkormányzat elnöki posztjának várományosa - tegnap nem sikerült elérnünk.

A hatezres lélekszámú Szolnok megyei településen a magániskola működését pillanatnyilag az hátráltatja, hogy az Oktatási Minisztérium nem regisztrálta az intézményt, és nem adta ki számára az úgynevezett OM-azonosítót. Információink szerint ebben az ügyben hamarosan egyeztetés kezdődik a tárca képviselője, a helyi polgármester, valamint az alapítvány vezetői között.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt