2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigány önkormányzat Jászladányban?
2002. 11. 07. 00:00

Az október 20-i kisebbségi önkormányzati választáson a legtöbb szavazatot a helyi polgármester felesége, Dankó Istvánné dr. Makai Gabriella ügyvéd kapta.

Az október 20-i kisebbségi önkormányzati választáson a legtöbb szavazatot a helyi polgármester felesége, Dankó Istvánné dr. Makai Gabriella ügyvéd kapta, őt követte Nagy Gellértné, az alapítványi iskola kuratóriumának elnökhelyettese, Balogh János, a polgármesteri hivatal építésügyi előadója és Tolvaj Árpád helyi villanyszerelő, a kisgazdapárt tagja. Ötödikként Banyáné Suki Rita futott be: ő az egyedüli, aki nemcsak elviekben vállalta a romák képviseletét, ő maga is e kisebbség tagja. A roma képviselő tudósítónknak úgy nyilatkozott: a cigány önkormányzat tagjai az oktatás színvonalának emelését, és a munkalehetőségek bővítését tartják elsőrendű feladatuknak. Szavai szerint még a választások előtt kidolgoztak egy olyan programot, amely lehetőséget ad arra, hogy alapítványi iskola működhessék Jászladányban. Dankó Istvánnét - aki a helyiek szerint a kisebbségi önkormányzat elnöki posztjának várományosa - tegnap nem sikerült elérnünk.

A hatezres lélekszámú Szolnok megyei településen a magániskola működését pillanatnyilag az hátráltatja, hogy az Oktatási Minisztérium nem regisztrálta az intézményt, és nem adta ki számára az úgynevezett OM-azonosítót. Információink szerint ebben az ügyben hamarosan egyeztetés kezdődik a tárca képviselője, a helyi polgármester, valamint az alapítvány vezetői között.