HÍRDETÉS


KIKICSODA
vissza a listához

Roby Lakatos


betűméret csökkentése betűméret növelése

Roby Lakatos 1965-ben született hetedik ági leszármazottként, a cigány hegedűsök Bihari Jánostól eredő legendás családjából. Budapesten nőtt fel, a VI. kerületben a Lovag utca és a Nagymező utca környékén. Két lánya van.

Roby Lakatos 1965-ben született hetedik ági leszármazottként, a cigány hegedűsök Bihari Jánostól eredő legendás családjából. Budapesten nőtt fel, a VI. kerületben a Lovag utca és a Nagymező utca környékén. Két lánya van.

 

Kilencéves korában édesapjával kezdett el játszani, aki kiváló muzsikus volt és nagy repertoárral rendelkezett. Tizenegy éves korától már Járóka Sándor zenekarában játszott, szinte egészen 1983-ban bekövetkezett haláláig.

 

1984-ben, nem egészen 19 éves korában kapott egy szerződést, hogy akkori első zenekarával menjenek ki három hónapra Belgiumba dolgozni. Nagy sikere volt, a szerződését mindig meghosszabbították.

 

Felkerült Brüsszelbe. Itt nyílt egy új étterem, talán inkább zenés klub, amelyet Les Ateliers de la Grand Ile-nek hívtak. Tizenkét évig játszott ott, és ez az időszak eléggé fontos volt az életében, mert ott alakult ki az igazi zenei stílusa, ami három elem: a klasszikus zene, a cigányzene és a jazz ötvözetéből áll.

 

Ott találkozott olyan fontos emberekkel is, mint Jehudi Menuhin, Stephane Grapelli, Zubin Meta, Esa-Pekka Salonen vagy Makszim Vengerov.

 

Azután szerződést kapott egy New York-i menedzserirodától, a Columbiától, és elkezdte szervezni számunkra a nagyobb koncerteket. Egy idő után már nem volt arra lehetőség, hogy a Grand Ile-ben is játsszanak, meg kellett válni korábbi sikereik színhelyétől.

 

1996-ban Németországban, Münchenben. Vadim Repinnel játszott együtt. Ezen a koncerten három lemezcég, a Sony, a BMG és a Deutsche Grammafon volt jelen.  A Deutsche Grammophon lemezszerződést kapott. Eddig három lemezük jelent meg.PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt