HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Hidvégi-B. Attila: Négyszeres a felháborodásom!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 Szeptember 09    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila

Jön a pápa Magyarországra, és pont ehhez a nagy eseményhez igazodva az ORÖ elnöke is kiosztotta Urbi et Orbi áldását. Ha nem is Rómának és a Világnak, Magyarországnak és a romáknak, a cigánytelepen élőknek üzent Agócs János: a cigányságnak el kell fogadnia, hogy ezentúl nem másodrangú, hanem negyedrangú állampolgárok és emberek lehetnek!

Hirdetmény

 

Legalább négyszeres bennem most a felháborodás, ha nem negyvenszeres! Negyvenszeres, mert az ORÖ 47 fős testületéből most 40 embernek kellene felháborodva azt mondania, hogy elfogadhatatlan, amit az elnökük mondott!
Agócs Jani azzal kezdte beszédét, hogy "a cigányság vérző seb a magyarság testén". Jó, hogy azt nem mondta, fekélyes seb! Botrányos a hasonlat. Valóban fájdalom. Fájdalom, hogy ezt kell látni, hallani egy választott tisztségviselőtől!
Agócs János
Majd folytatta: "egy cigány férninak kétszer, egy cigány nőnek négyszer kell többet teljesítenie, hogy talán egyszer elfogadják". Ha szerinte ezentúl négyszer kell többet teljesěteni, akkor a férfiak is nők?
De nem is igazán ezzel van a bajom. Hanem azzal, hogy miért kellene azt természetesnek venni, hogy valaki, azért mert cigánynak született, ezentúl Agócs Jani külön felszólítása szerint mindenben négyszer többet teljesítsen? Ráadásul ezt ő el is várja minden romától ezentúl.
Vajon miért kellene egy cigánynak négyszer többet dolgoznia ugynazért a bérért, miért kellene négyszer többet tanulnia, vagy négyszer udvariasabbnak lennie, mint egy nem cigánynak?
Agócs Jani! Te, mint építőipari vállalkozó, ezentúl egy 100 méteres útszakaszra kialkudott költségböl 400 métert fogsz megépíteni, hogy egyszer elfogadják és elszámolják? Te ezentúl azt várod, hogy egy kőművés négy ház falazatát állítsa fel, hogy egyszer kifizessék?
A te gyerekeidnek négyszer kell dolgozatot írnia ugyanabból a tantágyból félévkor, hogy egy kettest megkapjon? A te családtagjainak négyszer kell bocsánatot kérnie, ha megbántott valakit? Ha elmégy a boltba egy kiló kenyérért, neked négyszer kell majd azt kifizetni, hogy egyszer haza vihesd?
Elnök úr, ez lenne ezentúl a természetes, ez lenne az elvárásod, a követelésed?
Eddig negyvenszer verte már meg az Isten a cigányokat, negyven éve élnek elnyomásban, a négyévente cserélődő, csalásokkal, megfélelmítésekkel, manipulŕciókkal újraválasztott cigány vezetők miatt. Negyévente jönnek a hamis ígéretek, negyévente ígérnek új irányt, 40 évig tartó jólétet.
Jézus a megkeresztelkedése után, 40 napig böjtölt a pusztában, nekünk még van kevesebb, mint 4 évünk, hogy öntudatra ébresszük a cigányokat, hogy legyen bennük elég bátorság, hogy világgá zavarják azokat a képviselöket, akik négy évtizedre akarják a megaláztatás elfogadását belekódoltatni az emberekbe.
Van négy hónapunk, hogy megakadályozzuk, hogy Agócs János és a hozzá hasonlók parlamenti mandátumra törjenek 2022-re, vagy tovább árulják a cigányok bőrét önös črdekeikből.
Van négy napunk, hogy kellő nyomást gyakoroljunk az ORÖ-re és Agócs elnökre, adjon magyarázatot erre a szégyenteljes kinyilatkoztatására.
Van négy óránk, hogy levelekkel, üzenetekkel bombázzuk meg az ORÖ hivatalát és az elnököt.
És csak négy perc kell, hogy mindezt elolvassátok.
Ez a valódi négyszer program!
Hogy majd a négy égtáj felé tudjuk elzavarni őket, és négy év múlva már a közéletnek se lehessenek a részesei azok, akik rabszolgaságba, rezervátumba kényszerítenék a cigányokat. Azokat, akik ilyen kinyilatkoztatásukkal erőt, bátorětást adnak mindazoknak, akik a cigányok végleges elnyomását akarják megvalósítani.
Agócs Jani négyszeres programja négy parlamenti helyet érne mondjuk a Mi hazánknál, mert ezt a cigányelnyomó felszólítást a pártveztők is megirigyelhetnék.
Mert ugye négy képviselőt biztosan nem tudnak négy évre bejuttatni a parlamentbe, ahogy azzal korábban ámították a cigányságot, míg le nem lepleztem a kamukampányt....
Négyszeres, negyvenszeres felháborodásomban négyszeresen is megfogadom és megěgérem, hogy ezentúl négyszer többet fogok dolgozni és áldozni azért, hogy megakadályozzam, megnehezítsem az ORÖ elnyomó szándékát, és négyszeresen is felvilágosítsam a romákat a valóságról.
Négyszer is nyugodtan elolvashatják írásomat a tisztelt képviselő urak, élén elnökükkel, hogy talán egyszer megértsék!
Hidvégi-B. Attila

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt