HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Hidvégi-B. Attila: Az Igazság a birodalom alapja

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Május 09    Forrás: RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív
Hirdetmény

Justitia Regnorum Fundamentum - Az Igazság a birodalom alapja.

 

Tíz évvel ezelőtt kaptam ezt a jelmondatot viselő díjat. Egy igazi államférfitól, egy példaképtől, aki a kisebbségek jogvédelmének utolsó bástyája volt. Ma már nincs önálló ombudsmanunk, nincsenek hivatalaink, intézményeink. Nincs hangunk, nem tudjuk közvetíteni akaratunkat. Eszközként, használati tárgyként kezelnek, és a bűnbakkereséskor ujjal mutogatnak ránk.

Én újságíróként az igazságért harcolok. Én vagyok a kilátástalanok, a reményvesztetettek, a meg nem hallott emberek lelkiismerete, szónoka. A mélységből kialtok! Onnan, ahová nem jut el az igazság. A cigánytelepek viskóiban vegetáló ezrek, a falvak mélyén nélkülözni kényszerülő százezrek hangján kérdezem:

Miért gondolják az állam vezetői azt, hogy 600 év alatt nem tudtunk integrálódni?

Miért merül fel kétség, hogy erőforrásként, vagy tehertételként tekintsenek ránk?

Miért fordul meg államférfi fejében, hogy szétosszon minket Európában?

Miért vonja kétségbe bárki is, hogy közös történelmünk során a cigányok is életüket és vérüket adták ezért a hazáért?

Miért kényszerülnek arra otthonaikból elűzött emberek ezrei, hogy új hazát, boldogulást keressenek?

És miért a cigányságot okolják oly sokan a Fidesz kétharmados győzelméért?

 

Nem minden cigány szavazata megvehető. Nem minden cigány adta el állampolgári jogát egy szatyor krumpliért, vagy néhány ezer forintért. Mint ahogyan az összes nyugdíjas sem adta el szavazatát az Erzsébet-utalványért, a gázárcsökkentésért.

 

Azoknak, akik azt hiszik, hogy a romák szavazatin múlott az ellenzéki győzelem, azt üzenem: itt az idő komolyan venni a romákat, nyitni feléjük, mert különben nem marad más, minthogy a cigányság felkészült, hiteles emberek vezetésével valós, önálló politikai erővé tömörüljön. Mondjuk ki: a baloldal magára hagyta a cigányságot, nem tekintete partnernek.

A 2018-as országgyűlési választással megdőlt az a 28 éves téveszme, hogy a cigányok nem vesznek részt a szavazáson. Tudatos, elkötelezett és megfélemlített választók a teljes társadalomban voltak és vannak. Az általánosítás, a kollektív bűnösként való beállítás viszont csak szélesíti az árkokat. Nem mutat jó irányt ahhoz, hogy egy közös országot építsünk.

 

Ha erős és büszke európaiak akarunk maradni, akkor változni, és változtatni kell!

Április 8. sok tényre rámutatott. A választások eredménye talán kijózanította, felébresztette embereket. Újra kell építeni az emberek bizalmát, meg kell hallani a hangjukat, mert nem elég négyévente öt percet szánni közösségekre. A kormányzati propaganda, a gyűlöletkampány ellensúlyozásaként vigyük el az ország legtávolabbi szegletébe, a valódi kétharmadhoz az igazságot. Oda, ahová csak a szűrt, és jól átfésült információi juthatnak el.

Mi vagyunk a jelzőtüzek, akik nem engedhetik, hogy a kormánytagok és pribékjeik alternatív valósága fekete lepelként boruljon országunkra még hosszú évtizedekeig. El kell magyarázni az embereknek, hogy a sosem látott migráncsok nem akarnak beköltözni a cigánytelepek vályogviskóiba, és nem esznek bográcsban főtt kisgyermekeket sem. Ne várjuk meg, míg a hatalom megtartásáért a bevándorlók után új gyűlölni való közösséget, népet találnak. Ne engedjük, hogy egy új hazug propaganda révén a cigányokkal riogassák majd embertársainkat. Mert a gyűlölet csak gyűlöletet szül.

 

Le kell győznünk azt a társadalmi közönyt, azt a beletörődést, ami tapasztalható. Fel kell ébreszteni az embereket az apátióból! Ez egy hosszú, és küzdelmes munka. Valóban. De csak így lehet újjá építeni az országot, így lehet megmutatni, hogy Mi vagyunk a többség!

 

Kedves barátaim!

Öngyilkos küldetés ma bátornak, merésznek, harcosnak lenni.

A szabadságnak ára van. Mindenki fizet érte. Ki így, ki úgy. Akkor is, ha az csak lemondással jár. A szabadság áldozathozatalt követel.

Ma azoknak van becsülete, akik a köztörvényes bűnt, a lopást szabálytalansággá keresztelik, és akik a közpénz egyszerű zsebpénzzé alakítják. Azok a tisztességesek, akik leplezik a bűnt, akik pártolják a bűnösöket, akik nyíltan, szemrebbenés nélkül hazudnak. De ezt nem hagyhatjuk!

A cigányokra kapott uniós milliárdok haverok zsebébe vándorol, a hatóságok pedig három éve az aktatologatáson kívül mást nem csinálnak. Ezt nem hagyhatjuk!

Olyan emberre bízzák a cigányok képviseletét, aki 20 évesen, nagy valószínűséggel egy börtöntagozaton tudta befejezni az általános iskoláját, miközben diplomás, nyelveket beszélő, tenni akaró fiatalok százai állnak sorban, hogy az angliai mosogatás helyett idehaza érvényesülhessenek.

A Kegyelmes úr zsarnoksága, a kézzel vezérelt Országos Roma Bűnszervezet sötét árnyéka egész országunkra rátelepül. Ha pedig szóvá tesszük az igazságot, minket fenyegetnek letöltendő börtönbüntetéssel.

Veszélyben van a független sajtó. Temetjük a sajtószabadságot, de vajon mikor temetjük az újságírást, és vajon mikor temetjük majd magukat az újságírókat?

Mikor fordul elő hazánkban is, hogy egy autóbaleset, vagy egy eltévedt golyó akadályozza meg a tények nyilvánosságra hozatalát? Ezt a pillanatot nem várhatjuk, nem kívánhatjuk! Nem hagyhatjuk!

Ma néma szószólók képviselik az érdeket. Ott ülnek a törvényhozás díszes épületében, ahonnan kitiltják a kritikus újságírókat, teljes szerkesztőségeket!

A luxusvillák, vadászkastélyok ablakából, jachtok, magánperülők fedélzetéről nem hallani a kilátástalan emberek jajkiáltását!

Hírhamisítók zúdítják arcunkba napjában többször a hazug propagandát.

Állítsuk meg a közmédia jogszerűtlen, egyoldalú és elfogult működését! Csatlakozzon mindenki a Magyar Újságírók Szövetségének petíciójához, az aHang.hu oldalról letölthető levelet pedig tömegesen küldjük el az MTVA vezetőinek, követelve a kiegyensúlyozottságot!

Az újságírás lassan elveszíti hitelét. Ez a megbecsült hivatás besározódott. Ne hagyjuk, hogy vakságba, süketségbe és némaságba kényszerítsenek minket. Ne hagyjuk, hogy minket, újságírókat, akik a nép hangját, szemét és fülét képviselik elnémítsanak! Ne hagyjuk!


Mert kell a Magyar Hang, kell a Magyar Nemzet, kell a Népnek a szabadság, és kell a romáknak is az önálló sajtó! Ellenállásként teremtsük meg mi saját erőből és saját forrásból saját szócsövünket. Bátorságunkkal, elhivatottságunkkal ébresszük fel a lelkiismeretet, a tenni akarást, cselekvésre szólítsuk fel a valós kétharmadot, mert Magyarország nem csak 2 millió 800 ezer szavazópolgár hazája.

 

Kirekesztés és megbélyegzés nélkül, újult erővel és összefogással, a magukat romáknak valló embertársainkkal közösen harcoljunk a kiszámítható jövőért, az igazságért. Mert az Igazság lesz és az Igazság marad a birodalom alapja!

 

Én így cselekszem, mert Ember vagyok, európai, demokrata, öntudatos állampolgár, büszke és bátor roma! És nem hagyom, hogy egy senkiként kezeljenek! Ti se hagyjátok!

 

Hidvégi-B. Attila

 

(Fotó: hvg.hu)

 

(Elhangzott a 2018. május 8-án a Parlament előtti Kossuth Lajos téren az Országgyűlés alakuló ülése után a „3.0 Mi vagyunk a többség - tüntetés a demokráciáért!" címmel meghirdetett demonstráción.)Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt