HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Kamarás István: ÜZENET NEMZETEMNEK (”ÖRÖK CSAVARGÓVÁ TETTÉL”)

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kamarás István
2011 Szeptember 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Üzenem Nemzetemnek, rettenetes, vészjósló időszak következik, ahol a nyomor és éhezés kézen fogva jár majd a megvetéssel és a kitaszítottsággal.  Hosszú ideig élet-halál harcot kell folytatni a fennmaradásért, a túlélésért. A lenézettség, az előítéletesség most már egyre gyakrabban vált át nyílt agresszióba, hiszen ezt a társadalom egykoron burkoltan, most pedig már sajnos egyre nyíltabban támogatja.  Rajtunk, szegényeken, cigányokon kérik számon mindazt a bűnt, mely több évtizede ebben a társadalomban tornyosul. Miért kell nekünk szolidaritást vállalnunk a nagyon kemény megszorítások miatt, miért nyomorgassuk tovább magunkat, miért kell több tíz évvel hamarabb meghalnunk, miért áldozzuk fel gyermekeink jövőét? Kapunk mi ezekért az áldozatokért cserében megbecsülést, tiszteletet, szeretetet? Kapunk mi ezekért az áldozatokért politikai lehetőséget, s ezzel együtt felelősséget? Mi közünk nekünk az ország rossz anyagi helyzetéhez? Talán mi loptok szét az országot száz év alatt már sokadszor?  

Hirdetmény

Üzenem Nemzetemnek, hogy a magyar társadalmat lassan csak a cigányellenessége tartja egyben, melyet a politikai elit szándékosan gerjeszt. A magyar társadalomból így lassan eltűnik az empátia és az élni akarás. Bennünket, cigányokat azért gyűlölnek a leginkább, amiért pont tisztelni, szeretni kellene: élni akarásunkért. Mivel azonban mi a magyar társadalom elé egy görbe tükröt tartva megmutatjuk romlottságukat, gyűlöletük óriási felénk. Azon romlottságukat mutatjuk meg, mely bizonyítja, hogy ez a társadalom lassan egy kihalásra ítélt, halott társadalom. A magyar kultúra egy kirekesztésre épülő romlott kultúra lett, köszönhető ez a politikai elit szándékos rombolásának. Mi, cigányok nem vállalhatunk sorsközösséget ebben az agóniában, nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy annyira „integráljanak”, hogy végül mi is a kihalás szélére sodródjunk.

 

Üzenem szeretett Nemzetemnek, hogy ne féljen, csak higgyen, mert az Atya bennünket is a saját képmására és örömére teremtett. Jézus miértünk, cigányokért is meghalt a keresztfán, mint bárki másért. Bennünket, a sokak által lealázott, megvetett cigányokat is ugyan úgy szereti, mint bárki mást. Bennünket, cigányokat az Isten a tenyerén hordoz, hiszen megtartott több évszázados vándorlásunk és országtalanságunk alatt, s egyre erősödő, agilis néppé formált bennünket. Mi nem a romlás és a pusztulás útját, hanem az élet és szeretet útját választottuk. Higgyetek az Istenben, szeressétek egymást és a családotokat, őrizzétek gyönyörű cigány kultúránkat és ebből a nehéz időszakból is győztesen, megerősödve kerülünk majd ki.

 

Üzenem Nemzetemnek, hogy ne bízzon egyetlen politikai pártban sem. Mind azt hangoztatja, hogy nekünk akar jót, de ez hazugság! Mindegyik csak saját magát és a pénztárcáját szereti, s csak azt támogatja teljes szívéből. Bennünket csak eszközként használnak, a szavazatmaximalizálás eszközeként. Számukra mi egy megvetett, szükséges teher vagyunk a választásokig, majd a választás után leráznak magukról, mint kutya a bolhákat. Ne higgyetek az ígérgetésüknek és álszentségüknek, egyetlen szavuknak sem, mert már többször is becsaptak, lealáztak bennünket.

 

 Legfőképpen ne bízzatok a politikai pártok által megvett cigányokban. Ők a cigányok trójai falovai!  Ha elvész a cigányság, akkor ezek a cigányok miatt vész el! Én is tudom, hogy a szükség, a kilátástalanság sok mindenre kaphatóvá teszi az embert, így kényszerből sokan ezt a megalázó megélhetési formát is elfogadják. Ugyanakkor a személyes felelősség kérdését néhány kirívó esetben már nem lehet elhanyagolni.

 

A cigány „politikai elit” gátlástalanul szolgáltatja ki, áldozza fel saját népét, hogy részese legyen a magyar politikusok bűnösségének, lopásának, rablásának, martalóckodásának. Ha egyszer Isten segítségével az önállóságunk teret nyer, akkor ezeknek a cigány kápóknak a Romani Kris, vagyis Cigány Törvény előtt felelniük kell!

 

Üzenem Nemzetemnek, hogy Magyarországon, de talán egész Európában a cigányság tisztességes érdekképviselete lehetetlenné vált, talán soha nem is valósult meg. A tisztességes együttműködés, kiegyezés az egész ország érdeke volna, a politikai pártoknak nem. Nekik megfelel —különböző okok miatt— ez az egyre erősödő társadalmi megosztás, konfliktus. Itt most azt, aki tisztességes párbeszédet szeretne, kiröhögik. Aki szeretné saját népét képviselni, ellehetetlenítik, rosszabb esetben meghurcolják, akár börtönben is zárják. Ezért az országból emigrálni kényszerülök és a cigányság évszázados kilátástalanságát kényszerülök a szívembe fogadni

 

Üzenem Nemzetemnek, hogy végtelenül hálás vagyok a teremtő Istennek, hogy engem az Ő kegyelme által cigánynak teremtett. Semmilyen más érzéssel össze nem hasonlítható boldogság cigányok között cigánynak lenni. Soha sem csalódtam cigányban! Minden áldozatot megér a cigányokat segíteni, mely számomra soha sem volt fáradtság, csak öröm és boldogság. Ha százszor is születhetnék, mindig cigány lennék!

 

Az Isten áldását és végtelen szeretetét kérem rátok drága Testvéreim!

 

Kamarás István

történész, politológus

Roma Szakkollégium tiszteletbeli igazgatójaHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   lényeglátó  | 2011 November 22 15:51:09 like(0) dislike(0)

Magyarokat is "Vastörvényekkel" szorította Szent István király a fölművelésre, templomba! Félország kiírtása árán! Lopásért kézlevágás járt! Most önként csapja le újját baltával, hogy rokkant nyúgdíjas legyen!

#4   Briána  | 2011 Október 20 12:31:59 like(0) dislike(0)

"Aki szeretné saját népét képviselni, ellehetetlenítik, rosszabb esetben meghurcolják, akár börtönben is zárják. Ezért az országból emigrálni kényszerülök és a cigányság évszázados kilátástalanságát kényszerülök a szívembe fogadn."

Ezt a részét a történetednek megosztanád velünk? Mi történt, hogy emigrálni kényszerülsz?

A legnagyobb sötétségben van a legnagyobb ereje a fénynek.#3   deloro  | 2011 Október 03 12:36:29 like(0) dislike(0)

Szö fij szönötosz tátámnyó, távesz báhtáló muro prál! Ember vagy azt megmondom!!!!

#2   salamon  | 2011 Október 01 20:41:14 like(0) dislike(0)

István! Irásoddal egyetértve valamit tisztázni kell. Mit akarsz? Isten segítségét kéred vagy valami mást akasz? Tudod: segíts magadon az Isten is megsegít!! Kérdés, hogyan.  Bár Te még nem régóta vagy a közélet porondján máris csalódások sorozata ért. Valyon miért? Emlékszem Rád! Nagy vehemenciával vetetted bele magad a munkába Rostás Farkas Gyuri oldalán. Találkoztunk is. Akkor Én azt mondtam miért nem politikaipártban gondolkodol. Bíztál a politikai elitben. Figyelmedet felhívtam arra, hogy a jelenlegi gádzsó politikai elittel és a diszcigányokkal eredményt elérni nem lehet, de az integrációs folymatot sem lehet megindítani. Te azt mondtad,hogy bízól Bennük. És azóta eltelt több mint 5 (öt) év is már. Nos hogyan tovább?

 

#1   horvathf62  | 2011 Október 01 07:50:41 like(0) dislike(0)

Üzenem Kamarás István testvéremnek, hogy teljesen egyetértek vele!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt