HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba-Horváth István: Demokratikus Jobb

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 11    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Engedjétek meg, hogy a demokráciában szokásos módon gratuláljak, és ha nem is baráti, de demokratikus jobbom nyújtsam a 2011-es Országos Cigány Önkormányzati választáson győztes szervezetnek, a Lungo Dromnak.

Hirdetmény

Tisztelt Lungo Drom!

Kedves roma polgártársaim!

 

Engedjétek meg, hogy a demokráciában szokásos módon gratuláljak, és ha nem is baráti, de demokratikus jobbom nyújtsam a 2011-es Országos Cigány Önkormányzati választáson győztes szervezetnek, a Lungo Dromnak, és elektorainak. Egyben őszinte reményem fejezem ki, hogy az eddigieknél valóban Demokratikusabb, és Jobb, szakmaibb vezetése, érdemibb tevékenysége lesz a felálló új OCÖ-nek az elkövetkező ciklusban. Ez mindannyiunk, Magyarország közel egymillió roma állampolgárának közös érdeke!

 

Az RPT-RPM-CSZOSZ Romaújszövetség vezetőjeként meg kell köszönnöm annak a közel másfélezer elektornak a bizalmát, aki az MCF-fel közös választási szövetségünkre adta le voksát, a valódi roma megújulásra szavazva. Most alulmaradtunk a küzdelemben, de akik kitartottak mellettünk, most is emelt fővel nézhetnek tükörbe: nem adták el magukat, s megcselekedték, amit a roma nemzet megkövetelt. Mától újra a munkán, s nem az ellenségeskedésen kell legyen a hangsúly! Mert akárhogy is, de a Lungo Drom – el kell ismerni - sikeresen megszervezte magát, és győzelmet aratott országosan. Bár módszereik sok esetben nem az én ízlésemnek valók voltak, az eredményességük elvitathatatlan.

 

Én magam nem szégyellem az elmúlt négy évi munkám, sőt büszke vagyok rá. Különösen kevés visszhangot kapott szakmai sikereimre Hajdú-Bihar Megyében (melynek eredményeként megyémben, országos viszonylatban egyedülálló arányú, 5:2-es győzelmet arathattam a miniszteri biztos által vezetett Lungo Drom felett is). De országosan is rengeteg értékes, hiteles roma vezetőt ismerhettem meg. Országos kampánymunkánk ezer sebből vérzett a kezdetektől: alulról szerveződő erőként nem volt elég pénzünk még országos körlevelek postára adására sem. Mindenki azt rakta bele, amilye volt. Ehhez mérten eredményeink a legkevésbé sem nevezhetőek kudarcnak! Sőt! Ez csak az első lépcsőfok, az első szárnypróbálgatásunk volt. Munkám során amerre jártam, mindenhol szeretettel, bizalommal fogadtak. És sok polgármester, roma vezető a választási eredmények után is támogatásáról biztosított. Ebben rejlik a mi erőnk, az emberségben és az őszinteségben. Új szövetség kapott szárnyra, új út nyílt, melyről nem szándékozunk letérni.

 

Nyugodtan mondhatom: a szövetség vezetőjeként nem bántam meg, hogy belevágtam a kampányba. Egy valami viszont nagyon bánt, mély és fájdalmas sebként lüktet most, és még sokáig bennem. Ez pedig azoknak a roma elektoroknak a hazudozása, megbízhatatlansága, akik kizárólag saját érdeküket nézve ide is, oda is ígérték magukat a háttérben, s becsaptak mindenkit. Nekik csak halkan mondom: most nem engem, vagy a magyarokat csaptátok be, hanem saját magatokat, saját közösségetek. A helyetekben nagyon szégyellném magam… Mert most ugyan van egy határozott győztes, de egész addig, amíg nem tudunk egymással és a többségi társadalommal szemben őszinték lenni, a játszma valódi vesztese a cigányság marad.

 

Az ilyen tapasztalatok nagyon kiábrándítóak, s tudom, minden oldalon vannak még ilyen emberek, de hiszem s bízom, hogy a roma elektorok (képviselők) többsége tisztességesen s becsületesen végzi a dolgát. Ígérem, a jövőben én minden erőmmel azon leszek, hogy az ilyen elektorok többé ne kerülhessenek pozícióba, végleg elszigetelődjenek. El kell hitetni, s valósággá tenni, hogy a cigány elektorok (CKÖ képviselők) szájából valóság hangzik el minden esetben. Szavahihetővé kell válnunk egymás előtt, kiirtani a cigány politikából a hazugságot! Mert csak így, belülről megújulva válhatunk elfogadottá és szavahihetővé a teljes magyar társadalom előtt is! Ha ez nem sikerül, a cigánysággal szembeni előítéletek, gyűlölet és kirekesztés csak fokozódni fog, s ennek minden roma család megissza majd a levét, a legifjabbaktól a legöregebbekig. Épp ezért a képviselők hazudozása ellen kvázi keresztes hadjáratot kívánok folytatni, lehetőségeim szerint!

 

Levelem első mondatában demokratikus jobbom nyújtottam a győztes Lungo Dromnak. Ezt csak ismételni tudom, s magyarázatként hozzáfűzni, hogy ez a jobb azért nem baráti, mert egyrészt az túl „nyálas” lenne tőlem, másrészt fenntartásokkal és persze reményekkel teli. Őszintén kívánom nektek, hogy az általatok vezetett OCÖ legyen az eddigiek közül a legsikeresebb! Mi készen állunk a szakmai munkára, ha az valóban a honi roma közösség érdekét szolgálja (s nem Önös, kiskirályi érdekeket, mint megítélésem szerint az elmúlt 16 évben). Jobbító szándékú, demokratikus kritikusként igyekszünk majd befolyásolni az OCÖ tevékenységét. Az, hogy milyen munkát végezhetnek egy szervezetben a kisebbségbe kerülők, az mindig a győztes szándékától, akaratától függ. Ez most a Lungo Drom. Egy klasszikust idézve: „Sírni csak a győztesnek szabad.”

 

Munkája végzéséhez sok sikert kívánok a felálló új OCÖ-nek, mindannyiunk, minden magyar cigány állampolgár nevében.

 

Tisztelettel:

 

Aba-Horváth István

Roma Újszövetség

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a szerk@romnet.hu címre várjuk.

Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   hakapeszi  | 2011 Január 14 20:40:40 like(1) dislike(0)

Számomra ez azt jelenti, hogy a cigányok idáig is érzelemböl választottak, de most kimutatták mennyire analfabéták és mennyire lelettek butítva. Számukra csak az volt a fontos hogy Flóri milyen nagy ember és majd hozza a kánaánt. Cigányok megérdemlik a szívást. Szívni fognak Flóritól és a kormánytól. Megjegyzem Kolompár sem külömbb.

#2   kormika  | 2011 Január 11 17:51:14 like(1) dislike(1)

Gratulálhatsz is van mihez , hiszen ílyen csalás sórozatot  amit ti müveltek , ritkán lehet meguszni ! , nektek sikerült  . (MÉG),  de azon leszek hogy innen is mindenki tudomására hozzam , hogy az egész cigányügy élére most került a legnagyobb csaló

A Flori -t , ugyanis köztörvényesen  letöltendö börtönre itélték , de többször is volt büntetve ! 
Na jó kézbe került  a cigányokra szánt PÉNZ ! 

#1   kormika  | 2011 Január 11 17:51:03 like(1) dislike(1)

Gratulálhatsz is van mihez , hiszen ílyen csalás sórozatot  amit ti müveltek , ritkán lehet meguszni ! , nektek sikerült  . (MÉG),  de azon leszek hogy innen is mindenki tudomására hozzam , hogy az egész cigányügy élére most került a legnagyobb csaló

A Flori -t , ugyanis köztörvényesen  letöltendö börtönre itélték , de többször is volt büntetve ! 
Na jó kézbe került  a cigányokra szánt PÉNZ ! 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt