HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba-Horváth István: Válasz Varga Zoltánnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 04    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Megszólítottál roma portálokban is közzétett nyílt leveledben. (Nyílt levél Kolompár Orbán és Aba-Horváth István részére.) Tudom, szokatlan manapság, de én tisztelem annyira a nyilvánosságot, a roma közösséget és Téged is, hogy válaszolok rá. Figyelmedbe és mindenki figyelmébe ajánlom egyben, hogy a Lungo Drom nyílt levelekkel megszólított prominensei, különösen Farkas Flórián egyszer sem (!) válaszolt még az őt megszólító nyílt levelekre (legalább tucatnyi született már az utóbbi pár hónapban). Egyszer sem volt hajlandó őszintén válaszolni, elszámolni tetteivel és múltjával, vitázni partnereivel így a nyilvánosság előtt.

Hirdetmény

Először is: a Kolompár Orbán ellen tett kijelentéseidre én nem kívánok reagálni. Ha szükségét érzi, ő majd megvédi magát. Annyi mindenesetre Te előtted is ismert, hogy épp Te voltál az, aki hosszú évekig őt támogattad feltétlenül, kenyeret kaptál tőle. Én mindig is azt mondtam s mondom most is: új emberekre, új szellemre van szükség, s nem szolgálná a romák érdekét, ha olyan ember lenne az OCÖ vezetője, aki eddig már bőven kapott bizonyítási lehetőséget, de nem tudott élni a lehetőséggel. (Vagyis a 8-8 évig regnáló Farkas Flóriánnak és Kolompár Orbánnak sem támogatom OCÖ elnöki pozícióját.) A széleskörű roma összefogás elérése érdekében én minkét félnek szövetséget ajánlottam – erre Kolompár Orbán az utolsó pillanatban igent mondott, ezért indulunk közös listán, melynek én vagyok a listavezetője. Farkas Flórián ezzel szemben még csak válaszra sem méltatott (noha mindketten jobboldalik lennénk.) Mindezt azért írtam le, mert egyik felvetésedre azonmód választ ad: nem azért indulnak az RPT-RPM-CSZOSZ Romaújszövetség jelöltjei saját listájukon az egyes megyékben, mert elárulnák az MCF-et. Hanem azért, mert ők nem MCF-esek, s a megállapodás elsősorban a közös országos lista állítására szólt. (Vagyis nem árulnak el senkit és semmit, és éppen hogy nem a gyengeség jele ez…)

 

Szememre hányod leveledben, hogy „a vádhatóság részéről nem vagyok makulátlan”. Engedelmeddel gyönyörű ez a virágnyelv. Felteszem arra gondolsz, hogy egy perben elszámolási vita áll fenn köztem és az OFA között. Meggyőződésem, hogy nekem van igazam. A „vád” is folyamatosan gyengül, és nem több millió Ft-ról vagy tudatos csalásról van szó. De ezt nem kell, hogy elhidd nekem. Ha ismered a törvényt, tudhatod, hogy az ártatlanság vélelme megillet, s nagyon súlyos jogi következményekkel járhat, ha a nyilvánosság előtt lebűnözőzöl, vagy összemosva másokkal ebben a színben próbálsz feltüntetni. Úgyhogy meg kell kérjelek arra nyomatékosan – ahogy Lungo Dromos társaidat is – hogy ne prejudikáljatok, ne vádaskodjatok. (Mert a Lungo Drom által terjesztett szürke füzet és narancslevelek alkalmasak lehetnek büntetőeljárás megindítására, rágalmazás és becsületsértés okán.)  

 

Felvetetted ezzel összefüggésben, hogy „lehet” elítélnek engem, minek szavazzanak rám? Mondván: kár a biztosat a bizonytalanra cserélni…  Inkább mindenki szavazzon a Lungo Dromra! Engedelmeddel: Te tényleg ennyire vak vagy, vagy csak tetteted? Miközben azzal ócsárolod az MCF listát, hogy én vezetem, arról tényleg elsiklik a tekinteted, hogy a Lungo Drom listáját meg Farkas Flórián vezeti? Őt már elítélték korábban letöltendő szabadságvesztésre, ült börtönben is. Majd roma vezetőként csak a köztársaságinak mondott különleges politikai kegyelem mentette meg később az újabb jogi számonkéréstől. OCÖ-elnöki tevékenységének jogi számonkérésétől szintúgy. (Jelenleg is parlamenti mentelmi jog védi.) Ezzel neked semmi bajod nincs?

 

De említetted az országos lista második helyezettjét is. Nos, a Lungo Drom esetében, felteszem tudod, a te megyéd vezetője az. Ő az, akit nemrég 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a jogtalan Holocaust kárpótlásokban való részvétele miatt. ???! Hol akkor az a hatalmas, tisztesség, feddhetetlenség, amit a LD hirdet? Ismered azt a mondást, hogy van aki más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem veszi észre? Hát jelen esetben Te ilyen ember lettél. Figyelmedbe ajánlom, hogy az általam a Lungo Dromról és annak vezetőiről felsorolt tények tények, nem prejudikációk, nem rágalmazások.

 

Engedelmeddel: hatalmasat csalódtam benned. Te vagy az, aki roma közéleti emberként hiteltelenné váltál így a szememben, s tudom, sok cigány ember szemében azzal, hogy sértődöttségből egy tál lencséért eladtad magad, s beálltál az önmagával szembe nézni nem akaró, másokat azonban lejáratni igyekvő Lungo Dromhoz. A sértettséged oka talán az, hogy nem kerültél fel az MCF listára. De ez valóban ok arra, hogy eláruld társaidat? Valóban az Önös érdeked előbbre való, mint a közösséged érdeke? Szerintem nem! Ezzel ugyanis elárultad egész eddigi munkádat, ill. annak őszinteségét is...

 

Ennyit közéleti emberi mivoltodról. Most engedelmeddel, mint ember szólítanálak meg. Mert megbocsátásra kész keresztény emberként is nagyon rosszul esik, amit tettél, amit írtál, s ahogyan azt tetted. Miért van az, hogy Te és mások is csak az engem ért váddal foglalkoznak? Az én eredményeim, szakmai munkám hogy nem szúrnak szemet Neked és társaidnak? Emlékezz: mikor Te beteg voltál, elesett, én felhívtalak, emberileg támogattalak, baráti jobbulást kívántam. Számítottál nekem. Erre most mit kapok viszont? Megpróbálsz bemocskolni? Köszönöm: nem! Ezt nem hagyhatom. Elárultál engem mint barátot. S áttételesen ezzel – én legalábbis így értékelem – a közösséged is.

 

De miért? Mert úgy érezted, az MCF nem számít rád? Komolyan azt hiszed, hogy a Lungo Drom ezek után majd fog? Szerinted ott mennyibe nézik az árulókat? Te valóban nem tudsz azonosulni velem, akivel jó kapcsolatod volt. S ugyanakkor saját megyéd nemrég elítélt Lungo Dromos vezérével pedig igen?

 

Remélem megfontolod gondolataimat. S még inkább, hogy a roma közösség is megfontolja azt. Mert a sértettség, a bosszú, a lejáratás, a jelentgetés, a tisztességtelenség, az árulás nem viszi előre a romák ügyét! Ez a harag és a rossz útja. Ideje lenne már ebből végre kitörnünk! Aki egyetért ezzel, remélem az új erőre, az új szellemre szavaz majd január 09-én. Mert összefogva igenis győzhetünk a múlt árnyai felett!Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   mkami08  | 2011 Január 07 10:45:19 like(0) dislike(0)

Igaza van az istvának, Nemsokára te leszel az ocö elnök és meglásd minden elenséged neked fog pitizni. Isten áldjon amao pral.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt