HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba-Horváth István: Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt minden magyarnak!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 31    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Álomnak tűnik, hogy Magyarországon cigányként egy új összefogás mentén magyarok és kisebbségiek mindannyian boldogságban élhetjük meg a következő esztendőt. Ebben az esetben az álom hirtelen valósággá válhat. Mi magunk alakíthatjuk szebbé, boldogabbá, emberibbé környezetünket, világunkat.

Hirdetmény

Arról álmodok, hogy minden magyar polgárnak a következő év biztos megélhetést, munkát, kiszámítható jövőt, egészséget, reménységet és szellemi megújulást hoz. Arról is álmodok, hogy a magyar emberek végre cselekedeteink alapján ítélnek meg minket, cigányokat is, s egyre kevésbé lehet majd hallani a tereken, az utcákon, a parlamentben a „cigánybűnözés”-t. Abban is hiszek, hogy az óvodában, iskolában fehér és barna gyermekek békésen kacagva együtt játszanak, nem törődve a szülők előítéleteivel, a gazdasági recesszió okozta összevonásokkal, a szegregált osztályokkal. Nekik álmodom az egyenlő minőségű oktatást, jól felkészült és jól megfizetett pedagógusokat.

 

Bátran álmodok egy sikeres EU soros elnökségről, melynek hatásaként megerősödik a magyar gazdaság, s ezáltal a szakképzetlen, aluliskolázott munkanélküli magyarok és cigányok a lehetőségek kiaknázásával állást találnak a munkaerő-piacon.

 

Legmegrázóbb pillanata az álmomnak az, amikor abban hiszek, hogy az új esztendőben a cigány közösséget képviselők fontosabbnak tartják a közösségi érdekeket, mint önmaguk érdekeit. Továbbá reménykedek abban is, hogy az elektori mandátummal rendelkező képviselők bölcsen, szakmaian döntenek 2011. január 9-én, s egy olyan Országos Cigány Önkormányzat alakulhat meg, amely méltóképpen tisztességben, szakmaiságban, törvényességben, eredményességben mérheti önmaga munkáját, amit a magyarországi cigányok közösségéért végez.

 

Álmodok egy megújult Magyarországról, ahol az emberek belső értékeik mentén mindenekelőtt cselekedeteikben arról tesznek bizonyságot, hogy mennyire fontos nekik az Isten, a nemzet, a haza, az egyház és a család szeretete. Hiszek abban, hogyha akarjuk országunkon átfújhat az Isten szeretete, amely megújítja a reményvesztett, megfáradt, elkérgesedett csontokat, lelkeket, szíveket. Az Isten szeretetének a megjelenése, ha a cselekedeteinkben nyilvánul meg, akkor Európa mintaországa lehetünk, ahol irigykedve néznek ránk, hogy mi magyar emberek mennyire tiszteljük a teremtő Istent, vezetőinket, társainkat, önmagunkat, családjainkat, közösségeinket.

 

Kívánok minden magyarnak egy olyan államfőt, miniszterelnököt, aki Magyarország polgárai számára egységesen teremti meg a demokráciát, a boldogulás, a fejlődés útját. Többségi barátaink számára pozitív találkozásokat velünk, hogy az előítéleteik csökkenjenek, hogy felismerjék mi közösen, együtt alkotjuk Magyarországot.

 

Önmagunknak tisztességes Országos Cigány Önkormányzati elnököt, eredményes munkát végző cigány parlamenti képviselőket, megyei és települési képviselőket, cigány önkormányzati képviselőket, valamint egymás iránt soha el nem múló tiszteletet, megbecsülést, segítő szándékot, őszinte szeretetet. Minden magyar asztalán az újesztendőben legyen kenyér, olaj, bor, hús, kályhájukban ropogó tűz, s bennük az Igaz Isten szeretete.

 

Boldog Új Évet Magyarország!Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Bini  | 2010 December 31 11:53:10 like(0) dislike(0)

Pista!

Az álmaid megvalósulása esetén, -melyek hiszem nem csak rózsaszínű elképzelések, hanem realítás talaján vannak- egy jobb élet lehetőségének biztos alapja. 

Én jó magam, - bár Te nagyon jól tudod, hogy sok mindent másképp látok, mint Te- hiszem, hogy képes leszel az álmot megvalósítani! Benned egy karakán, egyenes, szavahihető embert ismertem meg! 

A fenti jó kívánságaid tükrözik mentalitásodat, jellemedet! Köszönöm, köszönjük! Én magam is hasonlókat kívánok!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt