HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba-Horváth István: Tisztelt képviselőtársam!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Idejét érzem, hogy a sok találgatás, rosszízű vélemények ellenében saját magam véleményét, őszinte gondolataim közvetítsem feléd. Így, karácsony táján, a legszentebb ünnepünkön, mikor ősi, vérbeli viszályokat is félre tudunk tenni, legmélyebb szeretetemmel kívánok Neked és szeretteidnek áldott, békés ünnepet, s az újévre szellemiségében, munkájában, hozzáállásában, struktúrájában, értékrendjében, átláthatóságában egy megújult, az ország cigány közösségét képviselő Országos Cigány Önkormányzatot!

Hirdetmény

A hűségről két példa: 2002-ben baloldali roma vezetők – neveket szándékosan nem írok - azt kérték tőlem, mint debreceni kisebbségi képviselőtől, hogy menjek szembe Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével, mert csak így maradhatok „közöttük”. Ha nem így teszek, megnézhetem magam. Az ígéretüket betartották. Sok év kemény munkát és kitaszítást hozott nekem ez a „jóslat”. Hűséges maradtam, vállaltam a hátrányokat. 2006-ban aztán, mint emlékezhettek, 28-25-ös Lungo Dromos vezetésnél szintén baloldaliak arra kértek, hogy még egy embert magamhoz véve álljak át, s legyek az OCÖ elnöke. Nemet mondtam. Hűséges maradtam a Lungo Dromhoz, és Farkas Flóriánhoz is.

 

A világ minden táján az ilyen irányú hűséget tisztelik, díjazzák, megbecsülik. Ezt vártam én is. Helyette azonban háttérbe szorítást, lejáratást, feljelentést, rágalmazást, életem-sorsom megnehezítését kaptam. Ezek ellenére 2010. október 14-én találkoztunk (az újat akarók) Farkas Flóriánnal, együttműködést kezdeményezve. Vissza sem jelzett, pedig az utolsó napig kivártam. Utolsó esélyként Lukács Misit kértem meg, hogy beszéljen Flóriánnal, hogy a cigány nagykoalíciót támogassa ő is – hívását azóta is hiába várom. Pedig a kormánynak nem csak egy győztes oldalra van szüksége, hanem 4 év nyugalomra, békességre, szakmai eredményekre cigányügyben. Ezt csak egy széleskörű összefogással lehet elérni. Cigányügyben nincs jobb és baloldal. Különösen a telepeken és a putrikban nincs.

 

Karácsony táján emelkedjünk felül eddigi sérelmeinken, háborgásainkon, űzzük el a haragot szívünkből, s a múltat nem elfelejtve (azzal mindenkinek számot kell adnia, nekünk is), a jövőt építsük. A következő OCÖ-nek meg kell tudnia szólítani a kistelepülések cigány önkormányzatait, és forrásokkal meg kell erősítenie a vidéki, megyei és települési CKÖ-ket. Véget kell vetni a budapesti, központosított cigány közéletnek, mely a vidéki cigányokat csak koldusbotra juttatja. Ha nem így történik, nem lesz változás, csak annyi, hogy nem a Kolompár, hanem Flóri szűk elitjének lesz jobb az élete. Ezt biztosan igazolja eddigi 8-8 éves regnálásuk. Mindenki őszintén ítélje meg az elmúlt 16 évet!

 

Most rajtad a sor, kedves képviselőtársam!

 

Most mindannyian vizsgázunk tisztességből, becsületből, közösségi képviseletből. Eskünkhöz hű magatartásunkról. Senkit nem megbántva, ajánlom, hogy az új évhez, az új, jobb, szebb jövőhöz tedd hozzá őszinte, közösséget képviselő döntésedet, véleményedet. És legjobb lelkiismereted szerint dönts, nem feledve, hogy nemcsak a magad, de a közösséged sorsa is ezen múlik. Meggyőződésem szerint tisztességesebb reggel, egyenes gerinccel tükörbe nézni, ha veszt is az ember, mintsem görnyedt, megtört derékkal feladni önmagad, saját véleményed a minden áron való hatalom és győzelem érdekében. Én arra hívlak Téged, hogy teremtsük meg együtt a cigány demokráciát, ahol nem az MCF és nem a Lungo Drom érdeke számít, hanem csak és kizárólag a magyarországi cigány közösségé.

 

Isten áldjon Téged, és kedves családodat!Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt